Kastamonu’da görme kaybı yaşayan ve iki yılda 18 ameliyat geçiren minik Mertcan’ın ailesi, çocuklarının sağlığına kavuşacağı günün hayalini kuruyor.

Kastamonu’da kent merkezindeki bir sitede apartman görevlisi olarak çalışan bedensel engelli Ercan ile eşi Eda Ilgaz, 3 yaşındaki oğulları Mercan'ın iki yıl önce gözünün şiştiğini ve sulandığını fark etti. Pek çok kez farklı doktorlara gitmelerine rağmen çocuklarının hastalığına teşhis konulamayan Ilgaz çifti, son olarak İstanbul’daki bir hastaneye gitti. Aile, hastanede yapılan kontrollerde minik Mertcan’da göz tansiyonu bulunduğunu öğrendi. Sağ gözünde yüzde 80 görme kaybı oluşan Mertcan, İstanbul’da iki yıl içerisinde 18 ameliyata girdi. Yapılan tüm operasyonlara rağmen minik Mertcan sağlığına kavuşamadı. Tedavisi devam eden Mertcan için sürekli İstanbul’a gitmeleri gereken ve oğullarının sağlık problemi sebebi ile sorun yaşamaya başlayan aile, Mercan'ın sağlığına kavuşacağı günün hayalini kuruyor. 

“YÜZDE 80-90 GÖRME ENGELİ BULUNUYOR”

Mercan'ın sürekli takip edilmesi gereken bir hastalığının bulunduğunu söyleyen baba Ercan Ilgaz, “Oğlum Mertcan hasta, gözlerinde yüksek göz tansiyonu var. Yüzde 80-90 görme engeli bulunuyor. İki yıldır uğraşıyorum hastanelerde. İstanbul’a gelip gidiyorum. Şu anda 18’inci ameliyattan çıktı, 19’uncu ameliyat için gün verecekler. Göz arkasında şu anda kanama var. Tansiyonu normale getirdik ama tüp koydular, o şekilde normale geldi. Fakat şu anda gözdeki kanamaya çözüm bulamıyorlar. Pazartesi günü Allah nasip ederse yine İstanbul’a gideceğim” dedi.

Yorumlar 0 Yorum Var