TCG UFUK (A-591) İstihbarat Gemisi, Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na teslim edildi. TCG UFUK, MİLGEM Projesi’nde elde edilen tecrübelerle milli imkanlarla geliştirildi.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) tarafından başlatılan ‘Test ve Eğitim Gemisi’ projesi kapsamında STM ana yükleniciliğinde üretilen TCG UFUK, hizmete alındı.

SavunmaSanayiST'in haberine göre; TCG UFUK İstihbarat Gemisi, kısa süre önce Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na teslim edildi.

MİLGEM ADA Sınıfı Korvet’lerden elde edilen tecrübelerle geliştirilen UFUK Korveti, aynı zamanda Sinyal İstihbaratına (SIGINT) yönelik faydalı yüklerle donatıldı. TCG UFUK, özellikle Akdeniz, Ege ve Karadeniz’deki gelişmelerden kaynaklanan acil ihtiyaçlara yönelik geliştirildi. TCG UFUK (A-591), tehdit olarak algılanmaması için tıpkı muadillerindeki gibi herhangi bir büyük çaplı silah sistemine sahip değildir. Ancak gemi, öz savunma amacı ile düşük kalibreli makinalı tüfekler ile donatılmıştır.

UFUK Korveti’nin teknik özellikleri ise şu şekilde:

Boy: 94.5 metre (MİLGEM Ada Sınıfı Korvet: 99.5m)
Genişlik: 14.4 metre
Su Çekimi: 3.6 metre
Azami Sürat: 18+ knot
Hava Aracı: 10 tonluk Genel Maksat Helikopteri
Kesintisiz Seyir: 45 gün

Hizmete alınan TCG UFUK İstihbarat Gemisi’nin, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ile Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanlığı tarafından müşterek olarak kullanılacağı tahmin edilmektedir. Geminin denize indiriliş törenine MİT Başkanı Hakan Fidan’ın katılması ile MİT Başkanlığı’nın web sitesinde TCG UFUK’un fotoğrafının bulunması, bu tahminleri desteklemektedir.

 

Yorumlar 25 Yorum Var
  • Murat Mert 03.12.2021 16:32
    Maaşallah bunlar hep devletimizin gücündendir. Türkiye bölgesel güç olmaktan çıkıp küresel güç olma yolunda. fetö aracılığı ile abd kuklası olan muhalefet ne yapsa, hangi iftirayı atsa bu gerçeği artık gizleyemiyorlar.
  • Bozkurt 03.12.2021 15:45
    Chp yakında tersane çalışanlarını gayri milli ilan eder.
  • battalgazi66 03.12.2021 15:31
    Paralar nerede diyen hainler bu gemiler gazoz kapagi ile yapilmiyor
  • 2023 Seçimleri 03.12.2021 15:24
    Muhafeletin yerlisi ne zaman yapılacak !!!
  • Abdullah 03.12.2021 14:55
    Allah muvaffak etsin inşallah. Çok teşekkür ederim. Bu arada Kemal nerede? Aklı fikri hayırsız, uğursuz işlerde. Fitne-Fücur, bozgunluk çıkarmakta..
Daha fazla yorum görüntüle
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek