4 Aralık 2021 Cumartesi ülke ve dünya gündeminde dikkat çeken gelişmeleri Haber7.com okuyucuları için derledik.

Spiker: Müge ÇAKMAK

Kurgu:Yasin AKÇA

Kameraman: Mutlu ŞAHİN

 

 

'Omicron'da ilk veriler ortaya çıktı! 
Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, koronavirüsün yeni ortaya çıkan 'Omicron' varyantında gelen ilk verilere göre, klinik tablonun çok ağır seyretmediğini söyledi. Kara, "Benim gözlemim, bu varyant Türkiye’de ilave bir kapanmayı gerektirecek gibi görünmüyor'' dedi.


MSB açıkladı: Etkisiz hale getirildiler
Milli Savunma Bakanlığı, Barış Pınarı bölgesine saldırı girişiminde bulunan 5 PKK/YPG'li teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.
           
Şoke eden istihbarat: 175 bin askerle işgale hazırlanıyorlar
ABD istihbaratı, Rusya'nın Ukrayna'ya 175 bin askerin katılacağı bir saldırı hazırlığı yaptığını açıkladı. 50 taktiksel birliğin de Ukrayna sınırına konuşlandırıldığı belirtilirken, yığınağın bahardan bu yana iki kat arttığı kaydedildi.
            
Bitcoin’de deprem! Tarihinde böylesi görülmedi
Kripto para piyasası büyük bir deprem yaşadı. Bitcoin yaklaşık %22'lik düşüşle Bitcoin özelinde tarihin en büyük günlük düşüşünü yaşadı.

 

Zorunlu Trafik Sigortası'nda önemli değişiklik

Trafik kazaları sonucunda bedeni olarak zarar gören kişilere ve hak sahiplerine ödenecek tazminatın en önemli belirleyici unsurlarından biri olan iskonto oranı yüzde 1,80’den yüzde 1,65’e indirildi.
   
Beşiktaş galibiyeti unuttu
Süper Lig'in 15. haftasının açılış maçında Beşiktaş deplasmanda Kasımpaşa ile 1-1 berabere kaldı ve galibiyet hasretini 5 maça çıkardı.


UEFA, Beşiktaş'ın cezasını kaldırdı
UEFA, Beşiktaş'ın 2021-2022 sezonunda UEFA organizasyonlarından elde edeceği gelirin % 15'ine el konulması kararını kaldırdığını açıkladı.
 

Yorumlar 9 Yorum Var
  • Zihni 04.12.2021 23:43
    Yaza doğru kapatiesiniz malum turistler daha esittir
  • ramo 04.12.2021 21:20
    Artık kapanma kelimesini kimse ağzına almasın. Delirelim mi istiyorsunuz? Kapanan ülkeler batar. Net
  • Misafir 04.12.2021 18:59
    Kapanmaya gerek yok. YETER artık.
  • Mersii 04.12.2021 18:39
    Aslında kıyasen görmek istersen çoğu doğruyu görebilirsin. Mesela ticaret insanlığın kalbe giden can damarıdır. Savaşta olsa düşmanda olsa virüste olsa asla ticareti ekonomiyi baltalamayacan. Kısıtlamalarla insanlığın can damarına baltayı vurdular. Şimdi ölüyü diriltme zamanı. Diriltilir diriltilmez onu bilmem ancak ağır bir diriltme faturası insanlığı bekliyor.
  • İsmail 04.12.2021 18:34
    Eeee yaz sezonu bitti. Tabi başka ne yapacaklar
Daha fazla yorum görüntüle