YouTube'da 'Tesettürün Arka Yüzü | Başörtüsü Politik Midir?' başlıklı skandal bir video paylaşan YouTuber Başak Kablan, başörtüsünü hedef alan açıklamalarda bulundu. Kadının ve başörtüsünün İslam'daki yeri hakkında hiçbir bilgiye sahip olmadığı görülen Kablan, kişilerin ve kurumların 'başörtüsü' karşısında aldıkları politik tavrı 'başörtüsü politiktir' şeklinde savundu. Başak Kablan'ın videosu hem alay konusu oldu hem de büyük tepki çekti.

Başörtüsünün dini bir şey olmadığını, politik bir şey olduğunu savunan Kablan, "Bu yüzden merdiven altında başörtüsünü değiştiren kadınlar da bu politikanın kurbanı" dedi.

"MESELE DİN DEĞİL"

"O yüzden mesele din değil ve hiçbir zaman olmadı." ifadesini kullanan Kablan, "Bunun Kur'an'da yazılıp yazılmadığının da artık bir önemi yok. Konu o kadar politika malzemesi yapılmış ki kimse Kur'an'a bakamıyor" diye konuştu.

Kablan, sözlerinin devamında "Başörtüsü hem politik, hem cinsiyetçi hem şekilci hem de sosyolojik" açıklamasında bulundu. YouTuber Kablan'ın bu sözleri sosyal medyada büyük tepki çekti.

Yorumlar 167 Yorum Var
  • Emine 15.12.2021 13:14
    Belli ki Kuran dan haberin yok birde Allah in Kur'an da kat ı suret le farz kıldığı basortuyu politik dini değildir diyorsun bilmediğin bir konu hakkında cahilce konuşuyorsun edepsiz zerre iman zerre imansizlik bu olsa gerek...Allah in sözünün önüne geçmek yeni olsa gerek pes doğrusu...
  • .. Ahmet 06.12.2021 17:52
    Dinsize dini ne kadar anlatsanızda anlamak istediği kadardır.
  • Ayhan 06.12.2021 16:03
    Gezizekalı
  • densizgensiz 06.12.2021 15:21
    içimizdeki yayudiler ''özgürlüğüne tahammül edemediğimiz insanlar'' diyemiyorlar. herkesin kendileri gibi sokaklarda sevişmesini özgürlük olarak adlandırdıkları için.
  • Vatandaş 06.12.2021 13:54
    saçmalama özgürlüğü dolu dizgin
Daha fazla yorum görüntüle