HDP İstanbul İl Örügütü 4. Olağan Kongresi'ni Küçükçekmece'de bulunan Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi'nde gerçekleştirdi.

HDP'nin İstanbul'da düzenlediği dördüncü olağan kongrede skandal görüntüler ortaya çıktı. HDP'liler eli kanlı terör örgütünün başı Abdullah Öcalan lehine sloganlar atıp, PKK marşı okuyarak ant içtiler. O anlara ait görüntüler ise tepkilerin odağında oldu.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Terörle Mücadele Daire Başkanlığı tarafından, HDP’nin İstanbul 4. Olağan Kongresinde katılımcıların terör örgütü elebaşını övücü sloganlar ile örgütsel marşlarının söylenmesinin tespit edilmesi üzerine Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulduğu bildirildi.

EGM Terörle Mücadele Daire Başkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, “12.12.2021 günü saat 11.00’de İstanbul İli Küçükçekmece ilçesi Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezinde HDP İstanbul 4. Olağan Kongresi yapılmıştır.

Kongre bilgisi üzerine İstanbul İl Emniyet Müdürlüğümüzce saat 08.00 itibariyle konu yerde gerekli emniyet tedbirleri alınmıştır. Kongre, katılımların akabinde 11.00 itibariyle başlamıştır.
Kongre salonunda katılımcılar tarafından terör örgütü elebaşını övücü sloganlar ile örgütsel marşların söylenmesinin tespit edilmesi üzerine Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur” denildi.

Yorumlar 571 Yorum Var
  • Mustafa Merih 30.12.2021 15:06
    Kürtlere özgürlük diyenler, daha fazla nasıl özgür olabilir acaba...20 sene önce bu şekilde bir kongre yapıp bu sloganları atabilirmiydiler..
  • Osmanlı 29.12.2021 16:52
    Vur komando vur özel harekat acıma
  • birol 29.12.2021 14:46
    Evet Yusuf halaçoğlunun dediği gibi o dönemin kayıp 2 milyon Ermenisi işte bunlar kürtçe konuşmsları sizi yanıltmasın bunlar gerçekte ve özde Ermeniler.
  • vay be arkadaş 13.12.2021 22:46
    bunların kürt değil unutmayın bunların hepsi gizlenmiş kürt kimliği altında ermenidir.
  • İslam Sancağı 13.12.2021 19:29
    Hepsini vatandaşlıktan çıkartıp sınır dışı edeceksin, yurt içinde mal varlıklarıan el konulup şehit ve gazi yakınlarına dağıtalacak, ailelerinde veya sülalerinden tek bir itiraz sesini yükseltenlerede aynı muameleyi tereddetsüz yapacaksın, çözüm bu kadar basit.
Daha fazla yorum görüntüle