Finlandiya'da Tesla S model elektrikli otomobil sahibi olan bir adam, aracının bataryasını değiştirmek istediğinde dudak uçuklatan fiyatı ödemek istemediği için arabasını havaya uçurdu. Sürücü koltuğuna ise şirketin sahibi milyarder Elon Musk'ın maketini yerleştirdi.Patlama anını da drone çekimleri yaparak kayda alan adam bu görüntüleri de sosyal medyadan paylaştı.

Şirketin garantisi sona eren araçlarda batarya değişimi yapmaması satın alan birçok müşterinin tepkisini çekerken Finlandiyalı bir sürücü tepkisini arabasını havaya uçurarak gösterdi.

22 BİN AVROYA BATARYA

Tesla Model S'in 60 kWh'lık bataryası için 8 yıl ya da 200 bin kilometre boyunca garanti veriliyor. Finlandiyalı sürücü, Tesla S model arabasına takması gereken yeni batarya için 22 bin euro ödemesi gerektiğini öğrendikten sonra şaşırdığını ve Musk’ın şirketine inancını yitirdiğini ifade ederek bu ücreti vermek istemediğini belirtti.

 2012 yılında piyasaya sürülen modelin ilk alıcılarından olan Finlandiyalı adam, YouTube’da yayın yapan ve farklı cisimleri patlatmak konusunda videolar çeken Pommijätkät adlı kanalın içerik üreticileriyle iletişime geçti.

Finlandiya'nın uçsuz bucaksız ormanlarından birine götürülen Tesla S, kar kaplı havuzunun içine 30 kg dinamitle birlikte yerleştirildi. Patlamaya tek başına gitmeyen Tesla S'nin sürücü koltuğuna ise Musk maskeli bir sahte manken oturtuldu.

Elektrikli arabayı kısa sürede hurda yığınına çeviren büyük patlama birkaç farklı açıdan çekildi.

95 BİN DOLARDAN BAŞLIYOR 

Tesla'nın S'nin fiyatları, çift motora sahip versiyonlarında yaklaşık 95 bin dolar. Üç motorlu araçların fiyatı ise 130 bin doları bulabiliyor.

Yorumlar 22 Yorum Var
  • Blendr 24.12.2021 17:40
    Mesele para değil, doğal kanyakların gereksiz yere israfı var ortada.
  • Kaan 23.12.2021 17:17
    adamın parası olmadığı için almıyor çok pahalı olduğu için tepki gösteriyor birileri demiş ki o kadar masraf yapılıp bu yapılır mı yapılır tabi adam dünyaya tepkisini duyurdu mu duyurdu sende öğrendin bak. herkes bizim gibi dar kafalı düşünmüyor
  • muhasebeci 23.12.2021 12:21
    elektrikli araç dediğiniz bataryadır zaten çoğu. fenomenlik uğruna yapılmış birşey. Alperene de katılıyorum. adamın kullandığı patlayıcı organizasyon özel çekim vs o para vardır
  • Abit TALAY 23.12.2021 12:04
    Bu patlama videosunun geliri ile ödediği parayı 2-3 kat geri almıştır. Yıllardır kullandığı da yanına kar kalmıştır. Adamlar çok zeki vesselam....
  • Mehmet 23.12.2021 09:14
    Millet acından ölüyor, adamdaki fanteziye bak..
Daha fazla yorum görüntüle