Suriye'de yıllardır süren iç savaşın etkili, en çok çocukları vuruyor. Vahşi katliamların sonucunda en güvenli bölge sayılabilecek İdlib'e sığınan aileler, olumsuz hava koşullarına rağmen hayatta kalma mücadelesi içinde. Röportaj esnasında kendisine 2022'den beklentisi sorulan küçük bir kız, verdiği cevapla savaşın çocuklar üzerindeki etkisini gözler önüne serdi.

Rejim saldırılarından kaçan kişilerin sığındığı İdlib'de, olumsuz hava şartları bölgede yaşayan aileleri çaresiz bırakıyor. Soğuk ve yağmurlarla mücadele eden ailelerin çocukları ise küçükcük bedenleriyle, zorluklarla mücadele etmeye çalışıyor.

"2022'DEN BEKLENTİM ÇADIR"

AL Jezeera'nın bölgede yaptığı bir röportaj, çocukların yaşadığı zorlukları gözler önüne serdi. Oyuncak istemesi gereken yaştaki çocukların dilekleri sığınacak bir yere dönerken battaniyeden yapılmış bir çadırda yaşayan 10 yaşındaki kız çocuğunun sözleri herkesi ağlattı. Muhabirin '2022'den beklentin ne?' sorusuna 'çadır' cevabını veren kız çocuğuna sosyal medyada binelrce yorum yağdı.

DÜNYANIN DÖRT BİR YANINDAN YARDIM MESAJI YAĞDI

Türkiye de dahil olmak üzere birçok ülkede milyonlarca kez tıklanan videoyu gören sosyal medya kullanıcıları, küçük kız ve ailesine yardım etmek için sıraya girdi.

Yorumlar 6 Yorum Var
  • Velid 27.12.2021 20:37
    Allah yardımcıları olsun. Bu garipleri kendi konforundan başkasını önemsemeyen bencillerin insafına bırakmasın. Onları da ıslah etsin.
  • 1071 27.12.2021 19:53
    bunları gördükçe kalbim acıyor....
  • Tamer 27.12.2021 19:47
    Güzel ülkemin güzel insanları iyi izleyin, yatıp kalkıp halimize binlerce kez şükredelim.dünya da milyonlarca insan aclikla, yoklukla mücadele ediyor.ama hala bizde şükür yok.
  • Mazlum… 27.12.2021 18:52
    Yüce rabbim dünyayı kardeşimiz gibi mazlumların yüzü suyu hürmetine helak etmiyor…kimsenin yarına garantisi yoktur…kardeşimizin doğduğu yerde dünyaya gelip yaşaya bilirdik…Allah rızası için kimseyi hakir görmeyelim…Bolu belediye başkanı oranın sahibi gibi davranmaya devam etsin…mazlumların ahını alma,dünyanı ve ahiretini helak etme
  • Turgay 27.12.2021 18:37
    Esat inşallah sende bi çadıra muhtaç olursun
Daha fazla yorum görüntüle
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek