Bazı bankaların yıl biterken, ‘eski koşullarda tüm haklarınızdan yararlanabilirsiniz’ diyerek pazarladıkları kredi kartları için ekstrelere ‘kart aidatı bedeli’ yansıtılmaya başlandı. Dikkatli tüketiciler de yansıtılan bu ekstra ücreti fark etti. Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu da bu konuyla ilgili Haber7.com’a dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 

Ağaoğlu, “Bankalar kart aidatını tüketiciye yansıtacağını kart hamiline bildirip, açık onayını almak zorunda. Aksi halde habersizce ekstraya yansıtılan kart aidatı hukuka aykırıdır. Tüketici itiraz ederek, bu kesintinin iptalini istemelidir. Bankanın tüketiciye kartına aidat yansıtacağını bildirip, onayını aldığını ispat yükümlülüğü de bankaya aittir” ifadelerini kullandı.   

Muhabir: Gamze Türk

Kameraman: Mutlu Şahin 

Kurgu: Seda Yeşilkaya Koç

 

Yorumlar 12 Yorum Var
  • Erkan 01.01.2022 07:28
    Devletimiz sagolsun sorunu kökunden halletme yetkisi varken vatandaşı ugraştırip duruyor
  • Muhteşem 31.12.2021 23:58
    Boş beleş haber her sene aynı hikaye bir takım sebeplere dayandırılarak kamu bankaları dahil hepsi bu ücreti tahsil ediyor,tüketici hakem heyeti falan hepsi hikaye düpedüz bankalarla anlaşmaları varmış gibi bir sürü prosedür,sonuç mu ne sıfır..!
  • mehmet 31.12.2021 22:08
    Benim her yıl yaptığım ve paramı geri alığım çözüm yolu. 1.Ekstre geldiği zaman bankaya aidatın geri iadesi için mail atın( İnternette dilekçe örnekleri var ) 2.Olumsuz gelen mail görüntüsüyle beraber E devlet üzerinden Tüketici hakem Heyeti ne başvurun. 3.daha sonra sonucu size bildiriyorlar. Ben olumsuz bir sonuç almadım.Eski tarihli ekstre varsa onuda alabilirsiniz. Uygulayın bir şey kaybetmezsiniz bankaların yanına kalmasın
  • Tek 31.12.2021 21:34
    Akbank banada kıradi kartı aidatı çıkardı Akbankı aradım çıkan aidatı mı bana iade etti
  • Osmanlı 31.12.2021 19:18
    Trnet de arayıp fiyat arttı ama size eskisinden veriyoruz diyor. İptal eswrsen geçireceğiz diyoe özetle
Daha fazla yorum görüntüle