ABD’de kripto para piyasasına kapsamlı düzenleme getirmeyi hedefleyen CLARITY Act, Senato’da kritik usul oylamasını geçemedi. Tasarının genel kurulda görüşülmesinin önünü açacak önerge, 49 “evet” oyuna karşı 50 “hayır” oyuyla reddedildi. Görüşmelerin başlayabilmesi için gereken 60 oya ulaşılamaması, Trump yönetiminin dijital varlık piyasasında kuralları netleştirme hedefinde önemli bir engel olarak kayda geçti. Temsilciler Meclisi ise tasarıyı 17 Temmuz 2025’te 294 “evet” oyuyla kabul etmişti.

Senato’daki gelişmenin ardından kripto piyasasında sert düşüş görüldü. Toplam piyasa değeri 14 Eylül’e kıyasla 120 milyar doların üzerinde gerileyerek 2 trilyon 579 milyar dolara indi. Bitcoin yüzde 4,7 düşüşle 75 bin 350 dolara, Ethereum yüzde 7,1 kayıpla 2 bin 389 dolara, XRP yüzde 9,5 gerileyerek 1,28 dolara düştü.

Blokzincir ve Kripto Varlık Stratejisti Mete Ali Başkaya, oylama sonucunun kripto piyasasında kısa vadede regülasyon belirsizliğini uzattığını belirtti. Başkaya’ya göre tasarının ilerlememesi, hangi dijital varlıkların emtia veya menkul kıymet sayılacağı, borsaların denetimi, müşteri varlıklarının korunması ve merkeziyetsiz finans alanındaki sorumluluklar gibi başlıklardaki belirsizliğin sürmesi anlamına geliyor. Başkaya, sürecin tamamen sona ermediğine işaret ederek SEC, CFTC ve Kongre hattında yeni taslak veya revizyonların gündeme gelebileceğini ifade etti.

Mehmet Fatih Ulu Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Mehmet Fatih Ulu

Editör Hakkında

1992 yılında Malatya'nın Darende ilçesinde doğdu. Gaziantep Üniversitesi Sinema ve TV Bölümü'nden 2015 yılında mezun oldu. Kariyerinde ulusal medya dahil olmak üzere çeşitli kuruluşlarda prodüksiyon uzmanı, görüntü yönetmeni ve editör olarak çalıştı. Bu süreçte, birçok ülkeyi ziyaret ederek mini belgeseller hazırladı. Kariyerine Haber7'de muhabir olarak devam etmektedir.
Yorumlar 0 Yorum Var
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek