Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sözcüsü Faik Öztrak, “Partimizin din ve vicdan hürriyeti konusundaki duruşu son derece açık ve nettir. Yine Anayasanın din ve vicdan hürriyeti konusundaki 24’üncü maddesi de son derece sarihtir” dedi.

CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel'in Diyanet İşleri Başkanlığının Kur-an'ı Kerim kursları için "Orta Çağ Zihniyeti" benzetmesi yapması hakkında, görüşünün sorulması üzerine konuşan CHP Sözcüsü Faik Öztrak, “Partimizin din ve vicdan hürriyeti konusundaki duruşu son derece açık ve nettir. Yine Anayasanın din ve vicdan hürriyeti konusundaki 24’üncü maddesi de son derece sarihtir. Dolayısıyla arkadaşlarımızın açıklamaları da bu çerçevede değerlendirilmelidir” açıklamasında bulundu.

BOLU VE FETHİYE BELEDİYE BAŞKANLARININ SON DURUMU

CHP Yüksek Disiplin Kurulunun toplanmasının ardından, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ve Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca hakkında karar çıkıp çıkmadığının sorulması üzerine cevap veren “Ben basın açıklaması yapmaya gelirken böyle bir açıklama görmedim. Biliyorsunuz önerilerimiz Disiplin Kurulu’na gider onlarda o çerçevede kendi kararlarını verirler. Bizim bu sonuçlardan ancak kamuoyuna açıklama yaptıklarında haberimiz olur. Ben inerken böyle bir açıklama yapılmamıştı” dedi.

 

Yorumlar 174 Yorum Var
  • AKHİLAL 13.01.2022 13:43
    "Bu ülkede sadece MÜSLÜMANLAR yaşamıyor ki, biz de yaşıyoruz" diyen bu değil miydi?
  • Muhammed Kaya 13.01.2022 13:03
    Kıyamete kadar hak ve batıl savaşı devam eder. Dinsizlik dün putperestlik adı altında bugün demokrasi adı altında yapılıyor.
  • biliyoruz 06.01.2022 21:49
    “Partimizin din ve vicdan hürriyeti konusundaki duruşu son derece açık ve nettir" adam dogru demiş. belli.
  • Mustafa 05.01.2022 01:04
    Yazık nerde yaşadığını bilmeyen meczup
  • Turan 04.01.2022 19:18
    Ulan git de usakliginin yaptığın ülkelerde yasa cocuklarin eğitiminde onların eğitimi ne göre egit TV ye çıkıp kutuplaşma ver diyorsunuz ben bı halk olarak Kürt kökenli olarak hiç bi kutuplaşma görmüyorum türkü kurdu Ermenisiyle cerkeziyle kardeş kardeş yaşıyoruz yeter artık yeter be
Daha fazla yorum görüntüle