Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, geçen hafta yapılan ehliyet sınavı için Sincan'daki e-Sınav merkezinde görevlendirildi. Merkez çevresini kontrol eden ekipler, park halindeki bir otomobilde bulunan 2 kişinin hareketlerinden şüphelendi.

Bir süre aracı uzaktan izleyen ekipler, daha sonda otomobildeki Halil İbrahim K. ve Furkan S.'yi aşağı indirdi. Kimlik sorgulamasının ardından araçta arama yapan ekipler, cımbız, SİM kart çerçevesi, Wi-fi cihazı, 1 adet tuşlu telefon ve çeşitli malzemeler buldu.

Sorgulanan 2 şüpheli, sınavdaki Hayrettin A.'nın giydiği gömleğin içerisine düğme şeklinde görünen kamera yerleştirip, kulağına kulak içi kulaklık taktıklarını ve para karşılığında araçtan ona cevapları söylediklerini itiraf etti. Bunun üzerine 2 şüpheli gözaltına alındı.

DAHA ÖNCE 3 KEZ SINAVA GİRMİŞ 

Daha sonra sınav merkezine giren ekipler, Hayrettin A.'nın hareketlerini gözlemledi. Sınav bittikten sonra gözaltına alınan Hayrettin A.'nın üzerinde, kamera, modem ve kulak içi kulaklık ele geçirildi. Gözaltına alınan 3 kişi, sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.

Hayrettin A. ifadesinde, daha önce 3 kez ehliyet sınavına girdiğini ancak buna rağmen başarılı olamadığını belirterek, ehliyetsiz araç kullanmaktan ceza yediği için bu yola başvurduğunu söyledi. 

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 3 şüpheli, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Yorumlar 9 Yorum Var
  • ali 07.01.2022 09:02
    Bence bu tarz yaşı ilerlemiş direksiyon sınavını geçen ve hayatında hiç yazılı sınavı görmeyen kişilere sözlü sınav yaptırılarak ehliyet verilmelidir.Adalet bunu gerektirir.
  • EFE 06.01.2022 17:49
    Insanlarimiz yanlis yoldan ehliyet almaya calisiyorlar bu yanlis dir.kazalara sebeb oluyor.trafik bilgisi olmadigi icin kazalarda cok oluyor
  • halit 05.01.2022 22:38
    hirsizlarin tecavüzcülerün yüzleri sansürleniyor bu adamin agzina kamerayi sokmuslar göründe ssk yi soydu sanir
  • akın 05.01.2022 21:40
    ayıp insan hayatı bu kadar mı ucuz bu yaşta ehliyeti nereye koyacan
  • ustura kemal 05.01.2022 20:29
    Olayın vehameti hakkında zerre kadar fikri düşüncesi olmayanlar...bu insan ehliyet alıp aramızda dolaşıyor olacaktı..DİKKATT. canınıza malınıza sevdiklerinize zarar verecek ...hala anlayamadınız mı? neyin tarafı oluyorsunuz...
Daha fazla yorum görüntüle