Diyanet İşleri Başkanı Erbaş,  İBB'de işe alındığı tespit edilen PKK iltisaklı DİAYDER üyesi gassallarla ilgili "Diyanet olarak terör örgütüne müzahir kişilerin hiçbir kurumda olmaması gerektiğini düşünüyoruz." dedi.

Gazetecilerle bir araya gelen Ali Erbaş gündeme dair sorular cevaplandırdı.

DİNLE İLGİİ HABERLERDE HASSAS OLMALIYIZ

Din konusundaki algı operasyonlarının yeni olmadığını söyleyen Erbaş "Yıllardır medyada en çok gündeme gelen din konusudur. Yorumlar ideolojik bir düzlemde ve önyargıyla yapılıyor. Dini değerler tahrip ediliyor. Sadece hedeflenen kurumu değil milyonları etkiliyor. Din üzerinden toplumu ayrıştıran faaliyetleri ve söylemlere karşı duyarlı olmalıyız. Din ve diyanet de ilgili haberlerde daha hassas olmalıyız." dedi.

15 TEMMUZ SONRASI İHRAÇLAR

15 Temmuz hain darbe girişimi sonra çok hızlı adımlar atıldığını ifade eden Erbaş "10.000’e yakın dosya oluştu. 3000 civarında ihraç oldu. Bir kısmı mahkemelerde suçsuz oldukları tespit edilince geri döndü. 200 civarında PKK’ya müzahir olanlar ihraç edildi. Soruşturmalar devam ediyor." dedi. Erbaş ayrıcı FETö ile mücadelede "Din istismari ile mücadele seferberliği başlattık. 2 milyon kadar FETÖ ve diğer işin gerçek yüzünü ortaya koyan raporları kitap halinde bastık." dedi.

İBB'DEKİ PKK İLTİSAKLI DİAYDER ÜYESİ GASSALLAR

CHP'li İBB'de görev aldığı tespit edilen Terörist başı Öcalan'ın talimatıyla kurulan sözde Din Alimleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (DİAYDER) üyesi 3 gassalla ilgili Erbaş  "İBB ile konuları medyadan okudum. Yetkililer gerekli çalışmaları yapacaktır. İçişleri bakanlığı ve İBB soruşturmalara devam ediyor. Milletin her bir Ferdi gibi biz de diyanet olarak terör örgütüne müzahir kişilerin hiçbir kurumda olmaması gerektiğini düşünüyoruz. Özellikle Gassallık gibi bir konuda hiç olmamalı." dedi.

DİAYDER ÜYELERİYE İBB BAŞKANI AYNI KAREDE

İBB Başkanı İmamoğlu’nun, PKK'ya yakınlığıyla bilinen DİAYDER üyeleriyle buluştuğu da ortaya çıkmıştı.

DİNLERARASI DİYALOG OLMAZ

Erbaş, FETÖ'nün Türkiye'nin gündemine soktuğu dinler arası diyalog hakkında "Din mensupları arasında görüşmeler olabilir. Dinler arası diyalog un doğru olmadığını ortaya koyan çalışmalar yapıyoruz." dedi.

ALO 190 FETVA HATTI

Diyanet işleri Başkanlığının fetvaları din işleri yüksek kurulu tarafından ve alo 190 telefon hattından müftülüklerde uzman kişiler tarafından verilir. Diyanet işleri Başkanlığının web sayfasında yayınlanır. Fetvalar konusunda hiçbir sıkıntımız yok. Önü sonu kırpılarak yayınlanıyor fetvalar. Din İşleri Yüksek Kurulu’ndan çıktığı bir şekilde yansıtmıyor. Diyanetin fetvalarında şu ana kadar herhangi bir geri adım atılmadı.

CHP'Lİ ÖZEL KUR'AN KURSU TEPKİSİ: ORTAÇAĞ ZİHNİYETİNE BENZETMEK KABUL EDİLEBİLİR DEĞİL

Küçük yaştaki çocuklara dini değerlerimizi öğretmemiz gerekiyor. Abdest nasıl alınır namaz nasıl kılınır anneye babaya saygı nedir. Bizim yaptığımız toplumun her kesimi ile aydınlatmaktır. Siyasi kişiler zaman zaman kendi anlayışları doğrultusunda konuşma yaparlar. Talihsiz bir konuşma olmuştur. Orta çağı benzetmesi yapılmıştır. Çocuklara din eğitiminin verilmesini ortaçağ zihniyetine benzetmek kabul edilebilir değil. milletimiz de buna tepki göstermiştir.

AŞI YAPTIRMAMAK VEBAL

Salgın hastalığı bitmedi. Tehlike devam ediyor. Aşı konusunda uyarıyoruz. Aşı yaptırmamanın vebal olduğunu söyledik. Üç aya yakın cemaatle namazlar kılınmadı. Şimdi de cemaatin durumuna göre camide uygun yer varsa ayrı ayrı saf tutulmasını tavsiye ediyoruz.

LGBT HUTBESİ: UYGULAMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Biz insanlara doğruları anlatıyoruz. İnsanlar kabul edip etmemekte kendileri bilir. Biz neyin doğru olduğunu kuran ve sünnet perspektifinde anlatmak zorundayız. Hacı bayram Cami’ndeki cuma hutbesinde anlattım bu idi uyarmaya devam edeceğiz bizim görevimiz bu.

KARİYE CAMİNİN AÇILIŞI

2020 Ağustos ayında açmaya karar verdik. Sonradan fark edildi ki camide tamamlanması gereken yerler var. Tamamlanmadan açılırsa camiye zarar vereceği kanaatine vardık. Bu yıl içinde açmayı planlıyoruz.

Ali Erbaş'tan Hac ve Umre açıklaması

HAC VE UMRE KONUSU: BEKLEMEKTEN BAŞKA YAPACAK BİR ŞEY YOK

Haç ve umre Konusu bizim de hasretle beklediğimiz bir konu. İki yıldır hiç yapamadık.2020 Şubat’tan beri umre ziyaretleri de olmadı. Suudi Arabistan hac ve umre bakanına arzumuzu her görüşmemizde bildiriyoruz. Onlar da endişe içinde. Ne kadar eksilmiyor artıyor. Her görüşmemizde vakaların düşmesini Beklediklerini bize ifade ediyor. Beklemekten başka yapacak bir şey yok.

Yorumlar 1 Yorum Var
  • Gakgoş 06.01.2022 17:31
    Uyuyan hücre olarak daha kritik yerlere kimleri yerleştirdiler derin araştırma gerekiyor.