HİSAR-O+ Orta İrtifa Hava Savunma Füze Sistemi (OİHSFS), tüm unsurlarıyla Türk Silahlı Kuvvetleri’ne teslim edildi. HİSAR-A+ da kısa süre önce kullanıma alınmıştı.

 

Çok kısa süre önce atışlı test faaliyetleri tamamlanan ve kullanıma hazır hale getirilen Milli Orta İrtifa Hava Savunma Füze Sistemi HİSAR-O+, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne teslim edildi. HİSAR-A+ Alçak İrtifa Hava Savunma Füze Sistemi (AİHSFS) de yine geçtiğimiz aylarda kullanıma alınmıştı.

HİSAR-O+’ın da teslim edilmesiyle birlikte Türkiye; Çok Alçak İrtifa, Alçak İrtifa ve Orta İrtifa katmanlarındaki hava savunmasını artık kendi imkanlarıyla sağlayabilir hale geldi. Yüksek İrtifa için ise SİPER Projesi, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından başarıyla sürdürülüyor. Sistemin, gelecek yıl kullanıma hazır hale getirilmesi planlanıyor.

HİSAR-O+ HAVA SAVUNMA FÜZESİ

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı Projesi olarak, Aselsan-Roketsan işbirliğinde yerli ve milli olarak geliştirildi. Harp başlığı ise TÜBİTAK SAGE tarafından geliştirildi. 360 derece etkinliğe sahip sistem, en az 9 hedefe aynı anda angajman ve ateşleme yapabiliyor. HİSAR O+ Sisteminin önleme menzili 25 km’yi buluyor.

Her türlü hava koşulunda çalışma yeteneğine sahip HİSAR, savaş uçakları, helikopter, havadan karaya füzeler, seyir füzeleri ve silahlı/silahsız insansız hava araçlarına (İHA/SİHA) karşı etkili oluyor. Stratejik ve kritik tesislere sahip ülkemizde mevcut ihtiyaç ve tehditlere uygun olarak tasarlanan HİSAR, ülke hava savunmasında ciddi bir güç çarpanı olacak.

Yerli ve Milli imkânlarla geliştirilen HİSAR O+ Sistemi dağıtık ve esnek mimari yeteneğiyle nokta ve bölge hava savunma görevleri icra edecek. HİSAR O+ Sisteminin batarya ve tabur yapılarında teşkilatlanma alt yapısı bulunuyor. Sistem; Atış Kontrol Merkezi, Füze Fırlatma Sistemi, Orta İrtifa Hava Savunma Radarı, Elektro Optik Sistem ve Kızıl Ötesi Arayıcı Başlıklı Füze unsurlarından oluşuyor.

HİSAR O+ Hava Savunma Füze Sistemi, envantere giriş öncesi son kabul atışında yüksek irtifadaki yüksek hızlı hedefi imha etmeyi başardı.

HİSAR hava savunma füze sistemlerinde ilk olarak HİSAR A+ teslim edilmişti. HİSAR-O+ da kısa süre önce hizmete alındı. Test atışları süren uzun menzilli hava savunma sistemi SİPER’in ise 2023’te kullanıma hazır hale gelmesi hedefleniyor.

SavunmasanayiST

Yorumlar 111 Yorum Var
  • fani 21.01.2022 00:11
    ALLAHIM sana sonsuz şükürler olsun..
  • Mehmet Diyarbakır 21.01.2022 00:11
    Elhamdülillah çok şükür rabbim senden razı olsun reis atamız Recep Tayyip Erdoğan. Rabb'im CHP HDP PKK putperest laik faşiztciler Kemalistler komünistler vatan hainleri masonlar a fırsat vermesin
  • Serdarrr 20.01.2022 23:50
    İyide saman ithal ediyoruz.
  • Hoca Nasrettin 20.01.2022 23:37
    Bu ülkenin insanı, aptal değil, cahil değil, beceriksiz değil. Bilimde ve ilimde büyük dahiler yetiştirmiş, büyük dehalarçıkarmıştır. Ancak bürokraside bu başarıyı yakalayamamıştır. Bu video gösteriyor ki müsaade edilip, köstek olunmazsa bu ülke kendisine gerekli sivil ve askeri her türlü donanımı üretecek kapasiteye sahip. Bürokraside ki yanlışlar ve eksiklikler düzeltildikçe Allah C.C.nin izniyle Türkiye hiç bir ülke karşısında muhtaç durumda olmayacaktır.
  • Kaptan 20.01.2022 23:07
    Allah güç kuvet versin inşallah en büyük kumutan bizim kumutan durmak yola devam biz yanındayız ölümüne kumutan
Daha fazla yorum görüntüle