İstanbul'ın kar esareti yaşadığı saatlerde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, Sarıyer'de bir restoranda İngiltere'nin Türkiye Büyükelçisi Dominick Chilcott ile balık yiyerek görüştüğü ortaya çıktı.

Ancak İmamoğlu ve ekibi, ilk başta görüşme hakkında açıklama yapmadı ve el altından "yalan haber" diye kendilerine yakın sitelere basın bülteni geçti.

Ancak görüntülerin de kamuoyuna servis edilmesiyle İmamoğlu, buluşmayı kabul etmek zorunda kaldı.

Eleştirilerin odağındaki İBB Başkanı İmamoğlu ve İngiliz büyükelçi, görüşmede neler konuşulduğuna dair hiçbir açıklama yapmadı.

İYİ PARTİLİ İSİM İLE İNGİLİZ KONSOLOS ARASINDA GÖRÜŞME

İmamoğlu'nun balıkçıda Chilcott ile yemek yediği gün, İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'nun da İngiltere'nin İstanbul Başkonsolosu Kenan Poleo ile görüştüğü belirlenmişti.

ATİNA'DA GİZLİ TOPLANTI

İmamoğlu'nun Atina ziyaretinden sadece 20 gün sonra Büyükelçi Chilcott'un, 16 Ekim 2021'de Atina'da özel ve gizli bir toplantıya katıldığı ortaya çıktı.

Yunanistan'da 127 yıldır yayım yapan Estia gazetesinin haberine göre; İngiltere'nin Atina Büyükelçisi Matthew Lodge'un tertiplediği toplantıya, İngiltere'nin Atina, Lefkoşa ve Ankara büyükelçileri katıldı.

Gazetenin iddiasına göre büyükelçiler Yunan siyasetçileri toplayarak, "Erdoğan’ın günleri sayılı, kansız bir geçişe gidiyoruz" bilgisini yer vermiş.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sağlığının da toplantıda masaya yatırıldığı iddia edilirken, gazetenin haberine göre görüşmede; "Türkiye'de darbe senaryoları" da toplantıya konu olmuş.

KAFALAR KARIŞTI, İMAMOĞLU HALA SESSİZ

Tüm bu bilgiler ışığında İmamoğlu, siyasi kariyerini riske atabilecek bu yemeğe neden katılmak zorunda kaldı? Cumhurbaşkanlığı adaylığı iddiası bulunan İmamoğlu, bu 3 saatte İngiliz elçiyle hangi konuları masaya yatırdı ve neler konuştu?

Yemeğe gittiğini kabul eden İBB Başkanı, İngiliz elçiyle neler konuştuğuna dair ise şu ana kadar hiçbir açıklama yapmadı.

Yorumlar 5 Yorum Var
  • Vatansever 29.01.2022 08:42
    Kesinlikle vatana ihanet peşinde bu soysuzlar, Allah cc hiçbir zaman fırsat vermesin İnşallah
  • Hasan Yılmaz 29.01.2022 02:01
    Memleket ,Millet derdi yok bunların.İngiliz postalını yalıyacak epeyi bir hain var malesef ükkemizde...Bunları cesaretlendirende bunlar... ..
  • aynen 28.01.2022 17:59
    İmamoglu birseyler ceviriyor bu kadar tepgi geleceyini bile bile bu yemeyi iptal etmemesi manidar hukumet uyanık olmalı somurucu gucler kararli icimizdeki kanı bozuklarla is birliyi icinde turkiyeye tuzak kuruyorlar
  • Ömer 28.01.2022 17:12
    Ülkem adına çok tehlikeli bir ittifak kurmuşlar Rabbim bunlara fırsat vermesin inşallah.
  • memocan 28.01.2022 15:47
    Allah bizleri bunların şerrinde korusun iş yapmak bir yana bu memleketi satarlar bunlar ingiliz ve yunana