450 MİLYON LİRALIK EK KAYNAK

Bizim sosyal yardım kullanıcısı gruplarımızın kendi içinde çok farklı segmentleri var. Bir kısmı ısınma desteği, bir kısmı eğitim yardımı gibi. Biz şuanda şunu yapıyoruz. Özellikle sosyal yardım yararlanıcısı vatandaşlarımızın hangi alanda ihtiyaçları varsa bunları tespit edip, bunların değerlendirilmesini sağlıyoruz. 

15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİNDE ŞEHİT OLANLARIN YAKINLARA FON

Eleştiriler haksız fakat şehit yakınları, gaziler için toplanan fonlar dediğimizde hepimizin hassas olduğu bir konu. Bu hassasiyeti çok kötü kullanan bir şey var karşımızda. Biz doğrudan doğruya kendimiz açıklayalım dedim. Kime ne ödendi, aylık harcamaları hepsini açıklayalım dedim. Vakıf için toplanan paranın başka bir amaca kullanılmayacağının bilgisini aldık. Bu vakıf tüm şehitler için yardımda bulunuyor. 15 Temmuz ile özdeşleşti fakat bu doğru değil. Vakfımız Türkiye Şehit Yakınları ve Gaziler Dayanışma Vakfı. 15 Temmuz darbe girişimi sonrası 310 milyon lira toplamışız, Beşiktaş'taki saldırıda 50 milyon lira toplamışız, Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit olanların yakınları için 2 milyon lira toplanmış. Bunların her birisi şartlı bağıştır. Bağışlanan miktarı sadece bağışlanma amacına kullanabilirsiniz. 

Bir vakfın, vakıf senedi vardır. Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün denetimine tabidir. Bu paranın nemasını bile 15 Temmuz şehit yakınları ve gazilerinin dışında asla kimseye kullanamayız. 

Yorumlar 0 Yorum Var