Esenyurt’ta bir sitede özel güvenlik görevlisi olarak çalışan bir kadın, güvenlik kulübesinde durduğu sırada elektrikli ısıtıcının yerini değiştirmek istedi. Isıtıcıdaki elektrik kaçağı nedeniyle akıma kapılan kadın yere düştü. Bir süre kendine gelemeyen kadın güvenlik kamerasına yansırken, olayı izleyen firma, kulübede sigara içmesini gerekçe göstererek kadını işten çıkardı.

Olay, 24 Ocak Pazartesi günü sabah saatlerinde Esenyurt ilçesi Esenkent Mahallesi'nde bulunan bir sitede meydana geldi. İddiaya göre, güvenlik görevlisi olarak çalışan Fatma Işık, güvenlik kulübesinde kullandığı elektrikli ısıtıcının yerini değiştirmek istedi. Isıtıcıdaki elektrik kaçağı nedeniyle Fatma Işık çarpıldı. Akıma kapılan kadın, yere yığıldı. Daha sonra kendine gelen kadın güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.

Elektrik çarptı işinden kovuldu
Ölümden dönen Işık’ın bağlı olduğu firma olayın güvenlik kamerası kayıtlarını inceledi. Kayıtlarda Işık’ın sigara içtiğinin gözükmesi üzerine firma yetkilileri, kadını işten çıkardı.

Yorumlar 38 Yorum Var
  • Adem 09.02.2022 09:09
    1. Kaçak akım sigortası olsaydı bu kadar çarpılmaz anında sigorta atardı. Firma suçlu 2. Emsal davalara göre sigara içmek işten kovulma sebebi sayılamaz. 3. Sigara tüm halde ağıza alınmış ama içeride içtiğine dair hiç bir kanıt yok, üstelik dışarı çıkmak için sobayı kenara alıyordu.
  • TRTR 09.02.2022 09:01
    sigarayı yakmamışki. içmek için dışarı çıkacakmış
  • Vatandaş 09.02.2022 08:49
    Sigara içti bahane ise alirken oyle bir şart kostunuz mu .asil bayan gerekli tedbirler almadiklari olume sebebiyet verebilecek sekilde kacak oldugunu bir elektrik ciye belgelettirsin sonra versin mahkemeye bak nasil oluyormus isten kovmak kanunlar bayandan yana gecmis olsun Allah ailesine bağışlamış.
  • Ahmet Fidancı 09.02.2022 08:45
    Kapalı alanda sigara içmek işten çıkarılma sebebidir tabii ki. Akıma kapılması ne kendisinin nede firmanın suçu. Ancak kapalı alanda sigara içmek hem kanunen hem de sözleşme gereği yasak. Akıma kapılması böyle bir tavizin verilmesini gerektirmez.
  • Şenol 09.02.2022 08:31
    Bu firmaaya yazıklar olsun Bu kadın firmaya mahkeme ye versin
Daha fazla yorum görüntüle