Dolar şu ana kadar hafta genelinde yatay bir seyir izledi. Ukrayna gerilimi özellikle Rus askerlerinin bir kısmının sınırdan çekilmesiyle azaldı.

Dolar yeni güne 13.60 liradan başladı. Bugün Merkez Bankası Para Politikası Kurulu saat 14.00'da faiz kararını açıklayacak.

Piyasa PPK'nın geçen ay olduğu gibi bu ay da faizi yüzde 14'te sabit bırakmasını bekliyor. Bu beklentiye uygun gelecek bir kararın kur üzerinde bir etkisi olması beklenmiyor.

FAİZDE DEĞİŞİKLİK BEKLENMİYOR

20 kurumun katılımıyla gerçekleştirdiği ankette medyan beklenti politika faizinin değişmeyerek yüzde 14'te bırakılması yönünde.

Ankete göre yıl sonu faiz beklentisi de yüzde 14 seviyesinde. En düşük tahmin veren kurum TCMB’nin yıl sonuna kadar politika faizini yüzde 9’a indirmesini, en yüksek tahmini paylaşan kurum ise yıl sonunda politika faizinin yüzde 22 seviyesinde oluşmasını bekliyor.

YABANCI KURUMLAR DA POLİTİKA FAİZİNDE DEĞİŞİKLİK BEKLEMİYOR

Deutsche Bank, yayımladığı bir araştırma raporunda Merkez Bankası’nın politika faizini Şubat ayındaki toplantıda sabit bırakacağını fakat piyasa koşullarının TCMB’yi ilk çeyreğin sonlarına doğru faiz artırımına zorlayacağını düşündüklerini belirtti.

Unicredit, politika faizinin yüzde 14 seviyesinde sabit tutulmasını beklediğini ve Merkez Bankası’nın bu yıl faizleri daha da indirmeyi deneyebileceğini söyledi.

Societe Generale de Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin Londra ziyaretinde Türk lirasının istikrara kavuşmasına yaptığı vurgunun altını çizerek Merkez Bankası’nın politika faizini ve gelecek aylarda da bir faiz indirimi olmayacağını düşündüğünü dile getirdi.

Yorumlar 0 Yorum Var