Avrupa Spor Başkentleri ve Şehirleri Federasyonu'nun programında, Konya'nın 2023 Dünya Spor Başkenti olduğu açıklandı. Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, organizasyonla kentin adının tüm dünyada duyulacağını söyledi.

Avrupa Spor Başkentleri ve Şehirleri Federasyonu’nun İtalya’da düzenlediği programda 2022 yılı Dünya ve Avrupa Spor Başkentler ile Avrupa Spor Bölgesi olacak şehirlere ödülleri verilirken; Konya’nın 2023 Dünya Spor Başkenti olacağı açıklandı. Programa katılan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Konya’nın ‘2023 Dünya Spor Başkenti’ seçilmesinden mutluluk duyuyorum. Şehrimizin marka değerine katkı sağlayacak bu tür organizasyonlar ayrıca Konya’nın isminin tüm dünyada duyulmasına ve birçok organizasyonun yapılmasına vesile oluyor. Konya’nın 2023 Dünya Spor Başkentliği hayırlı olsun” dedi.

Konya, Avrupa Spor Başkentleri ve Şehirleri Federasyonu (ACES Europe) tarafından 2022 Yıllı Ödülleri Töreni’nde “2023 Dünya Spor Başkenti” ilan edildi.

ACES Europe tarafından İtalya’nın Torino şehrinde düzenlenen ödül programına katılan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, UNESCO Dünya Mirası Listesi’ndeki 10 bin yıllık Çatalhöyük şehri Konya olarak, bu yıl 9-18 Ağustos tarihleri arasında İslami Dayanışma Oyunları’na ev sahipliği yapmaya hazırlandıklarını ve Konya’nın bu kapsamda “2022 İslam Ülkeleri Spor Başkenti” ilan edildiğini anımsattı.

Yorumlar 0 Yorum Var