Prof. Dr. Hayrettin Karaman Meridyen Derneği Hadis ve Siyer Araştırmaları Merkezi'nin yürüttüğü Hadis Veritabanı Projesi hakkında "Dijital dünyanın en büyük Hadis kaynağı. Dua ediyorum, ben ölmeden onun bittiğini göreyim diye." dedi.

Meridyen Derneği Hadis ve Siyer Araştırmaları Merkezi akademisyenlerle birlikte yürüttükleri bir projeyle Hadis Veritabanı oluşturdu.

6 yıldır Türkiye'nin her yerinden 100'e yakın akademisyenle çalışılan, tamamlandığında 33 temel kaynağın yani İslam klasik hadis literatürlerinin tamamının 267 bin rivayetin taranabileceği bir yapı olacak.

Prof. Dr. Hayrettin Karaman, Prof. Dr. Ahmet Yücel, Doç. Dr. Fatma Kızıl, Dr. Mustafa Celil Altuntaş ve Dr. Rahile Kızılkaya Yılmaz'ın İslami araştırmalar açısından çok kıymetli veritabanı çalışmasına ilişkin değerlendirmeleri şu şekilde;

HAYRETTİN KARAMAN: DİJİTAL DÜNYANIN EN BÜYÜK HADİS KAYNAĞI

İslam Hukuku Profesörü Prof. Dr. Hayrettin Karaman: Topluma, insana sunduğunuz bir dini insanın anlaması, özümsemesi ve yaşaması için hem Kuran tetkikleri araştırmalarına hem hadis tetkik ve araştırmalarına ihtiyacımız var. 

Bir insan hangi çalışmayı yapıyorsa yapsın. İster ulum-u şer'iyyede ister ulum-u fenniyyede. Bir kişi aynı anda bir hadisi bulmak tercümesine ulaşmak, sıhhati hakkında, çeşitli rivayetleri hakkında bilgi almak istiyor. Bir kaç tıklamayla. Bu Meridyenin yaptığı Hadis Veritabanı Projesi hepsine cevap veriyor. Bundan dolayı dua ediyorum, ben ölmeden onun bittiğini göreyim diye. 

Yorumlar 1 Yorum Var
  • ankarali 23.10.2022 06:16
    Guzel olan taraf arkandan Yasin-i Serif okumayacagiz cunku senin felsefende olulerin arkasindan Kur'an okunmaz hatta Bid'at ehlinin cenazesine bile gidilmez