Kazakistan’da bir binanın 8’inci katında bulunan pencerede asılı kalan 3 yaşındaki çocuğun hayatını 37 yaşındaki Sabit Shontakbaev alt kattaki dairenin penceresinden dışarı çıkarak kurtardı.
Kazakistan’ın başkenti Nur Sultan’da bulunan bir binanın 8’inci katında bulunan ve yerden yaklaşık 80 metre yükseklikteki pencerede asılı kalan 3 yaşındaki çocuk ölümden döndü. Arkadaşıyla işe gittiği sırada çevredekilerin çığlıkları üzerine pencerede asılı olan küçük çocuğu gören 37 yaşındaki Sabit Shontakbaev, hayatını riske atarak alt kattaki dairenin penceresinden dışarı çıkarak, küçük çocuğu dairenin içerisine çekti. Küçük çocuğun kurtarıldığı anlar ise çevredekiler tarafından anbean kayıt altına alındı.
Çocuğun annesinin alışveriş için evden ayrıldığı ve yalnız olduğu belirtilirken, çocuğun pencerenin altına yastıklar ve yumuşak oyuncaklar yığdığı ve ardından pencerenin dışına çıktığını ifade edildi.
“O anda hiçbir şey düşünmedim”
Shontakbaev yaptığı açıklamada, “İnsanların toplandığını fark ettik ve hemen başımı kaldırdım ve sekizinci kattan sarkan bir kız gördüm” ifadelerini kullanarak, hemen binanın 7’inci katına çıktığını aktardı. Shontakbaev, "Kapıyı çaldık ve neyse ki hemen kapıyı açtılar" ifadelerini kullanarak, “O anda hiçbir şey düşünmedim, sadece çocuğa yardım etmek istedim” dedi.
“Eylemlerimi kahramanca görmüyorum”
Çocuğu kurtardıktan sonra işe gittiğini aktaran Shontakbaev, “'Ailesini görmedim bile. Daha sonra, arkadaşımla doğruca işe gittim” ifadelerini kullanarak, “Çocuğu kurtardım ve ayrıldım. Haberlerde ve sosyal ağlarda aniden bana kahraman demeye başladılar. Eylemlerimi kahramanca görmüyorum. Bana göre, böyle durumlarda herkes yardım eli uzatmalı” dedi.
Madalya ile ödüllendirildi
Shontakbaev, Acil Durum Bakan Yardımcısı İbrahim Kulshimbayev tarafından madalya ile ödüllendirilirken, Nur Sultan Belediye Başkanı Altay Kulginov tarafından ise tebrik edildi.
12.05.2022 13:40
“DÜNYA” Kategorisine Ait Diğer Videolar
-
esas
15.05.2022
13:27
Kaçak kat mı yapmış bunlar. Kot farkı ile olduğunu kabul etsek 3x8=24 metre 8 kat yüksekliği var. 80-27= 53 metre kot farkı varsa 53 /3 =17,66 kat yani arka cephede de kot farkından bodrum kat diye 17 kat göstermiş olmalılar. Yada uçurum kenarına kurmuşlar. Veya işe alınan muhasebeci vakası. adaylara soruluyor 100TL kârın vergisi kaç liradır diye herkes bir cevap veriyor. işe alınan ise siz kaç olmasını istiyorsunuz efendim diyen oluyor.
Beğen
-
FARUK ÇETİNKALE
14.05.2022
13:13
8. kat yerden 80 metre nasıl yüksekte oluyor
Kazakistan’ın başkenti Nur Sultan’da bulunan bir binanın 8’inci katında bulunan ve yerden yaklaşık 80 metre yükseklikteki pencerede asılı kalan 3 yaşındaki çocuk
Beğen
-
vatandas
14.05.2022
10:38
allt komşu nasıl durabiliyor orada maaşALLAH
Beğen
/ 1 kişi beğenmiş
-
Koç YK BV
14.05.2022
05:41
Çocuğu orda Allah tutmuş gerçekten büyük adam bile öyle tutunamaz
Beğen
/ 1 kişi beğenmiş
-
EYÜP
13.05.2022
12:49
Maşallah.
Beğen
/ 8 kişi beğenmiş
Daha fazla yorum görüntüle