13 Mayıs 2022 Cuma ülke ve dünya gündeminde dikkat çeken gelişmeleri Haber7.com okuyucuları için derledik.

Spiker: Müge ÇAKMAK

Kurgu: Seda YEŞİLKAYA

Kameraman: Mutlu ŞAHİN

 

Bitcoin çöktü, LUNA liste dışı kaldı

Düşüş trendini kıran Bitcoin, son 24 saatte yüzde 10 artarak 30 bin dolar seviyesinin tekrar üstüne çıktı. Kripto para piyasasında ilk 10'da yer alan ve çok sayıda yatırımcısı bulunan LUNA'nın yüzde 99'u aşan değer kaybı sonrası önemli platformların işlem listelerinden çıkarılması, söz konusu piyasanın güvenilirliğini tekrar gündeme getirdi.

Lisans ve yüksek lisans öğrencilerine af yolda

AK Parti Grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu, lisans ve yükseklisans öğrencileri için af çalışması başlattıklarını duyurdu. Çalışmanın Temmuz ayından önce yasalaştırılması bekleniyor.

Türkiye’den Fransa’ya çağrı

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, basın mensuplarına açıklama yaptı. Paris Başkonsolosluğu'na saldırıya ilişkin konuşan Çavuşoğlu, "Misyonları koruma sorumluluğu ev sahibi ülkededir. Fransa'nın somut adımlarını görmek istiyoruz" dedi.

3600 ek gösterge ve EYT açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, “3600 ek gösterge meselesini çözümünü bu ayın sonu itibarıyla tamamlamış olacağız. Sözleşmeli meselesi, EYT meselesi de var. Bunlar dosya dosya hepsi önümüzde.” dedi.

Bakan Nebati: Haksız kazanca izin vermeyeceğiz

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Tarım Ekosistemi Buluşması'nda konuştu. Konut finansmanı için açıklanan son pakete değinen Bakan Nebati, "Bazı kişilerin haksız kazanç elde etme yoluna gitmelerine de asla göz yummayacağız" dedi.

Yargıtay’dan ‘Canan Kaftancıoğlu’ kararı

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun 5 ayrı suçtan yargılandığı dosyası ile ilgili karar verildi. Yargıtay, Kaftancıoğlu'na 3 ayrı suçtan verilen 4 yıl 11 ay hapis cezasını onarken, 2 ayrı dosyayı ise düşürdü.

VakıfBank 13. kez şampiyon!

Voleybolun ezeli rakipleri Vakıfbank ve Fenerbahçe Opet, Sultanlar Ligi’nde şampiyonluk için karşı karşıya geldi. Büyük heyecana sahne olan 2-2’lik serinin son maçında Fenerbahçe'yi 3-0 mağlup eden Vakıfbank, kupaya uzanan taraf oldu.

Yorumlar 12 Yorum Var
  • Ahmet 14.05.2022 11:14
    Rabbim buralara para yatıranlara akıl fikir versin.
  • Namyelüs 13.05.2022 21:52
    Kripto enayiler.
  • Ayberk 13.05.2022 21:52
    Her fikrin doğuşu sancılı olur..devletler bile btc yi resmi para birimi kabul etmeye başladı.hukuki altyapısı oluşturulunca gelecek dijital varlıklar da olacak.bugün olur mu diyen yarın kabullenecak.yerinizi şimdiden ayırtın.
  • Usta 13.05.2022 21:36
    Kumarcinin kumarciya senede bir lirası geçermiş tiryakinin tiryakiye de bir dal i çalışıp kazanmak yerine bedavadan para kazanmayı seçenler sonucuna katlanacak
  • Misafir 13.05.2022 20:48
    Almayın kardeşim zorlayan mı var silah dayayan mı? Bilmezmisiniz bu kumarın dünyadaki çalışmadan zengin olmak isteyenlerin dünyasını yerle yeksan edeceğini..
Daha fazla yorum görüntüle