TRT Haber, Suriye'de Fransız çimento şirketi Lafarge'ın yardımıyla PKK/YPG tarafından inşa edilen tünellere girdi. Fransa'nın desteğiyle kazılan tünellerin uzunluğu 650 kilometreyi buluyor.

Suriye'de Türkiye sınırı ile M4 otoyolu arasındaki alanda faaliyet gösteren bir çimento devi; Lafarge, 2011'de başlayan iç savaşla birlikte Suriye'deki faaliyetlerini durdurmadı.

Anadolu Ajansı'nın ortaya çıkardığı ve Fransa'nın terör ile iltisaklı yapısını gözler önüne seren Lafarge skandalı, Batı'nın iki yüzlülüğünü bir kez daha ortaya koymuştu.

Barış Pınarı Harekatı'na kadar YPG ile doğrudan tahkimat amaçlı iş birliği yapan şirket, terör örgütünün askeri kapasitesini artırmaya yönelik çalışan bir sivil ortağa dönüştü.

Fabrika belgeselinde yayınlanan belgeler, terör örgütü PKK/YPG'nın kazdığı terör tünellerinin üzerindeki Lafarge damgasını netleştirdi.

Bu tünel gibi daha onlarcasının temelini Fransız şirketi attı.

LAFARGE YARGILANACAK

Fransız çimento şirketi Lafarge, terör örgütü DEAŞ'a finansal destek sağladığı gerekçesiyle yargılanacak.

Anadolu Ajansı (AA), 7 Eylül 2021'de Fransız şirketi Lafarge’ın terör örgütü DEAŞ’ı Fransa istihbaratının bilgisi dahilinde finanse ettiğini kanıtlayan belgeleri yayımlamıştı.

Belgelere göre Lafarge, terör örgütü DEAŞ'la ilişkisi hakkında Fransız istihbarat servislerini sürekli bilgilendirdi. Fransız istihbarat ve devlet kurumları, Lafarge'ı terörü finanse ederek insanlığa karşı suç işlediği konusunda uyarmadı ve bu durumu gizli tutanaklarda itiraf etti. DEAŞ, Lafarge'dan aldığı çimentoları sığınak ve tünel yapımında kullandı.

Şirket hakkında Haziran 2017'de açılan soruşturma kapsamında, Lafarge'ın yönetim kurulu başkanı Bruno Lafont'un da aralarında bulunduğu bazı üst düzey yöneticiler "teröre finansman sağlamak" ile suçlanmıştı.

TRT HABER TERÖR TÜNELLERİNE GİRDİ

TRT Haber ekibi, şirketin malzeme ve mühendislik desteği ile kazılan terör tünellerine girdi.

Yorumlar 37 Yorum Var
  • Soner 15.01.2024 12:54
    abi at kimyasali tunele haydi gecsinler
  • Ali Can 19.05.2022 23:49
    Kimliği belirsiz bir füze tarafından içindekiler ile birlikte havaya uçtuğu haberi için bekliyorum.
  • Yolcu58 19.05.2022 23:37
    laferce turkiye neden aktif!!! derhal el koyun.
  • Avni 19.05.2022 23:04
    Çağdaş insan haklarına saygılı Avrupa öylemi sevsinler.tam bir terör devletleri.
  • Çiçek 19.05.2022 22:01
    BEDDUALAR ONLARI ALLAH IN İZNİYLE BULUR İLAHİ ADALET VAR ÇOK MASUM İYİ ÇİFTÇİ KENDİ HALİNDE İNSAN ÖLDÜRDÜLER ÇOCUK ÖLDÜRDÜLER. Muhakkak cezasını çekecekler her 2 dünyada çekerler bazıları ahirete gitmeden
Daha fazla yorum görüntüle