19 Mayıs 2022 Perşembe ülke ve dünya gündeminde dikkat çeken gelişmeleri Haber7.com okuyucuları için derledik.

Spiker: Müge ÇAKMAK

Kurgu: Seda YEŞİLKAYA

Kameraman: Mutlu ŞAHİN

 


Yeni salgın endişesi: Tedavisi yok

Son derece nadir görülen ve tedavisi olmayan "maymun çiçeği" virüsü dünyayı tehdit etmeye başladı. Avrupa ve ABD'de görülen vakalardan sonra uzmanlar, küresel salgına dönüşmesinden endişe ediyor.

Türkiye’nin kesin kararını açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, teröre destek veren Finlandiya ve İsveç’in NATO üyeliğine Türkiye’nin hayır diyeceğini açıkladı.

Atatürk Havalimanı ne olacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atatürk Havalimanı’nda pistlerin kaldırılmayacağını ve yeşil alanların zenginleştirileceğini duyurdu.

Türkiye’den Yunanistan’a tepki

Yunanistan, Pontus Rumlarının Türkler tarafından soykırıma uğradığı iddiasını gündeme getirdi. Dışişleri Bakanlığı, “Hezeyan dolu açıklamaları tümüyle reddediyoruz” açıklamasını yaptı.

Kadıköy’deki rüşvet skandalında yeni perde

Kadıköy Belediyesi'ne düzenlenen "Rüşvet" operasyonuyla ortaya çıkan "Sağlam Arkadaş Suç Örgütü Yapılanması" deşifre edildi. Örgütün şemasına ulaşıldı.

Memur ve emekli maaşları artıyor

3600 ek gösterge çalışmaları tamamlandı. Memur ve emeklilerin brüt maaşlarında 1450 lira artış olacak. 30 yıl çalışan bir memur da 43 bin 500 TL daha fazla ikramiye alacak. 

UEFA Avrupa Ligi'nde şampiyon Frankfurt

UEFA Avrupa Ligi finalinde normal süresi ve uzatma bölümü 1-1 biten maçta penaltılarda Rangers'ı 5-4 yenen Frankfurt şampiyon oldu.

Yorumlar 22 Yorum Var
  • Yaw he he 20.05.2022 07:52
    Uzaylılar bile istila etse eyvallah diyecek konuma geldik zenginler kene gibi daha fazla para kazanmak için ellerinden geleni yapiyor
  • selahattin 20.05.2022 05:21
    haberler bilinçli yazılmalı ALLAHU TAALA dermanını yaratmadığı bir dert yaratmameıştıır. ddermanı hala bulunmayan hastalıklar vardır
  • nadir 20.05.2022 05:20
    para geldimi medya korku pompalamaya başladınız.
  • Misafir 20.05.2022 03:28
    Artık Ne diyelim öyle kıvırarak böyle kıvırarak O DNA ile bu Hücrelerle Şu bu Aşılarla malılarla oynayıp dururken.. En sonunda Bilim Ateistler Evrimciler hedeflerine ulaştılar Yakında bütün insanları Maymuna çevirip Evrimi kanıtlamış olurlar Sözün bittiği yer bunlara Tıp Bilim insanları mı deniyor ne denilirse bunlar Dünyada ki hayatı resmen Çorbaya çevirdiler ARTIK BUNDAN SONRA DÜNYADA YAŞANMAZ O yüzden en iyisi daha şimdiden ailecek intihar etmek.Yoksa bu gidişata göre bundan sonraki nesiller Maymun olarak veya 3 kafalı ,40 ayaklı, sürüngen olarak mı Dünyaya gelecekleri belli değildir
  • Hakan 20.05.2022 02:25
    Yemezler gecin bu oyunlari.bu viruslar bize viz gelir tiris gider.biz Allaha iman ettik. Herkezin bir eceli var. Rabbimize kavusma vaktimiz geldiginde. Cagrisina boyun egeriz.
Daha fazla yorum görüntüle