Daha önce Gezi davasında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan kakışmanın finansörü Osman Kavala'yı 1908'de Osmanlı padişahı Abdülhamid'e karşı isyan eden İttihat Terakki'nin "Kahrolsun istibdat" sloganı ile savunan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener yine Abdülhamid Han'a olan nefretini dile getirdi. 

Halk TV'de ekrana gelen 'Liderler Özel Söyleşisi' programına konuk olan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Halk TV Genel Yayın Yönetmeni Suat Toktaş'ın sorularını yanıtladı.

İşte Akşener'in tepki çeken sözleri;

"BUGÜNÜN ABDULHAMİD'İ RECEP TAYYİP ERDOĞAN'DIR"

Abdulhamid Han Asmanlı padişahı. O günün şartlarında oluşan demokrasi rüzgarlarının yansıması var. O tavır karşısında bir davranış biçimi var. Hürriyet ve İtilaf da var İttihat ve Terakki Cemiyeti de var. Bu bir istibdat sistemine karşı, istibdat rejimine karşı tekleşmeye tek adamlığa doğru giden bir sisteme karşı başkaldırıdır. Buranın öznesi eğer Abdulhamid ise bugünün öznesi Recep Tayyip Erdoğan'dır. Onu söylemeye çalışıyorum. 

"İTTİHAT TERAKKİ'Yİ SAVUNMADA NE BEİS VAR"

"Dolayısıyla İttijhat ve Terakki'ye sahip çıktı dendi" diye soran sunucuya Akşener "Ne beis var bunda" diye cevap verdi. 

Yorumlar 533 Yorum Var
  • Vatan Sevdalısı 22.05.2022 22:19
    NE Beis Var Bunda! Dediği Andan itibaren bu zevatın İçerisinde ki Zehri Dışarı ya akıttığı ni görmek teyiz! Biden nın Dostlarımızla Recep Tayyip Erdoğan Beyefendi yi İktidar dan Derbest edeceğiz Demesin aldığı cesaretle Kinini kusuyor! Bunların Yerli Olmadığını Aziz Milletimiz Sandık Önüne Geldiği vakit Gerekli Cevap Verilecektir. Diyoruz ki. Başaramıyacak sınız Başaramıyacak sınız Başaramıyacak sınız.
  • Ülkem 22.05.2022 20:36
    İçi dışına vurmuş. Abdülhamit Han dan nefret edenlerden de biz nefret ediyor ve tiksiniyoruz.
  • bekir ahmet 22.05.2022 17:15
    bunun gibi boş bir çakma siyasetçi görülmüş şey değildir .siyasete ülke menfaati için değil temsil ettiği emperyalizmin menfaati için bulaşmış yada bulaştırılmıştır .emperyalizmin kendisinden beklenenleri vermesi için destekleniyor .tıpkı apocu chp nin başındaki kemal gibi .
  • Tarihi Çevir 22.05.2022 08:52
    Atatürk de tek adamdı. Hem meclis başkanı idi, hem başbakan idi, gem de cumhurbaşkanı idi.
  • Vatandaş 22.05.2022 08:03
    Bahsettiği özneyi tam anlatayım, esasen kastettiği şey Abdulhamid hanın ermeni yahudi ittihatçı hainler tarafından makamından indirilmiş bir padişah olması hasebiyle verdiği örnek ve mesaj hedefimiz hep aynı demokrasi laiklik adı altında islam düşmanlığı, verdiği esas bilinç altı mesaj ise Erdoğanın sonuda öyle olacak hissi ve düşünce yüklemesi, bu toplumu aldatanları burnunun üzerinde sürütülerek getirilenlere kat Allahım.
Daha fazla yorum görüntüle