İstanbul'un fethinin 569. yıl dönümündeki törene tüm vatandaşları davet eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum gazetecilere de proje ile ilgili detayları anlattı. Bakan Murat Kurum, "Pazar günkü mitingde mehteran Türk yıldızları gösteri yapacak, çevre haftası etkinlikleri konserler olacak. Açılışa Bahçeli ve Cumhurbaşkanı Erdogan katılacak." dedi.

BİR PİST AÇIK KALACAK

Atatürk Havalimanı'nda bir pistin açık kalacağını belirten Bakan Kurum, " Açık kalacak olan pist Türkiye'ye hizmet vermeye devam edecek. projede hiç bir konut ve ticari alan yoktur. Atatürk Havalimanı'nda var olan yapılar restore edilerek korunacak. 145.300 ağaç dikilecek İstanbul'u fethine gönderme" dedi.

Projenin maliyeti ile ilgilide açıklamalarda bulunan Bakan Kurum, "Projenin maliyeti: ilk etap 2 milyar 175 milyon TL'dir." ifadelerini kullandı.

 "HAVALİMANININ KALDIRILMASININ ARDINDAN TRAFİK YÜZDE 30-40 AZALDI"

Geçtiğimiz günlerde açıklamalarda bulunan Bakan Kurum ise şu ifadeleri kullandı:

"Bu pist içindeki tüm değerleri kullanarak 7'den 70'e tüm vatandaşlarımızın huzurlu bir yaşam geçireceği Millet Bahçemizi İstanbul'umuza armağan edeceğiz. Buradaki bütün binalar korunacak. Kültür merkezi ulusal ve uluslararası fuarlar kütüphaneler olacak. Buradaki bütün yapıları koruyacağız. İstanbul'un merkezinde Türkiye'nin ilk havalimanının korunduğu, bu pistin afet alanında hizmet vereceği aynı zamanda toplanma alanı olacak. Havalimanının kaldırılmasının ardından trafik yüzde 30-40 azaldı.

NE ZAMAN AÇILACAK?

Proje kapsamında 8 buçuk milyon metre karelik alanın 5 milyonluk bölümüne Millet Bahçesi yapılacak. Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nin 2023'ün ilk yarısında hizmete sunulması bekleniyor.

Yorumlar 0 Yorum Var