Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Uzmanı Hüseyin Şeyhanlıoğlu, Diyarbakır'da 1000'inci gününü geçen evlat nöbetiyle ilgili Haber7'ye değerlendirmelerde bulundu. 

PKK'nın halkı baskılayarak güç haline dönüştüğünü belirten Şeyhanlıoğlu, "Hacire Annemizle başlayan eylem devam ediyor. Halk bir süre sonra çocuklarının HDP'den kaçırıldığını öğrendi" dedi. 

Bir öğrencisinin de PKK tarafından dağa kaçırıldığını anlatan Şeyhanlıoğlu şunları söyledi:

"Benim bir öğrencim vardı. Erzurumlu, Mustafa isminde bir çocuk. O bir süre sonra kandırıldı gitti. Babası eylmem yapacak yer bulamadı. Günlerce ağladı. 2011 yılından bahsediyorum. Çok zaman sonra haber geldi, perişan olduklarını söylediler. Şu anda evlat nöbetindeki anneler doğru yolda. PKK terör örgütüne karşı sivil direniş hareketedir. Bunun güçlenmesi lazım. En güçlü ses şu anda annelerin sesi. Evlatlarını geri getiriyorlar."

Yorumlar 4 Yorum Var
  • vatandaş 31.05.2022 15:54
    terör örgütü mecliste maaş aldığı sürece bu analar babalar daha çok gözyaşı dökecektir. Devletin temeli adalettir. HDP ise adaletsiz sistemin delilidir.
  • Adanalı 31.05.2022 15:53
    evlat nöbetçi tutan ailelerin cenabı Allah yar ve yardımcısı olsun.
  • Mehmet Kandemir 31.05.2022 15:34
    İçlerinde ülkesine hizmet etmek isteği varsa PKK hiç kimseyi kaçıramaz.. Anneleri babaları düzgün insanlar olsa bile evladına sahip çıkmamış... Şimdi dizlerini dövüyor.. Geri dönseler bile bir süre gözetim altında tutulmalılar. Ne yapacakları belli olmaz..
  • 2023 Seçimleri 31.05.2022 15:26
    PKK'nın yaktığı ormanlara sessiz kalanlar, çocukları dağa kaçırılan analara sessiz kalanlar, terör eylemlerine sessiz kalanlar, yine kalmaya devam edecekmisiniz sözde sanatçılar, sözde siyasiler, sözde medya organları, sözde akademisyenler..