CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, İYİ Partili İbrahim Halil Oral'ın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Alevi" kimliğine yönelik çıkışı hakkında "Hassas konularda partiyi bağlayacak şeyler söylemek parti için bir sorundur." dedi.

İYİ Parti Ankara Milletvekili İbrahim Halil Oral'ın Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 6'lı ittifakın ortak adayı olma ihtimali üzerine Kılıçdaroğlu'nun "Alevi" kimliğine yönelik açıklamaları sorulan Engin Altay "Milletvekillerinin böyle kişisel kanaatleri olabilir ama bu hassas konularda partiyi bağlayacak şeyler söylemek parti için bir sorundur. Parti kendi içinde tartışır konuşur ben onu bilmem." ifadelerini kullandı.

İYİ PARTİLİ ORAL: FARKLI İSİMLE ÇIKILMALI

İYİ Parti Ankara Milletvekili İbrahim Halil Oral CHP'nin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Alevi olması nedeniyle Türkiye'de seçim kazanamayacağını ifade ederek, "Türkiye'nin yüzde 70'i muhafazakar profil çiziyorsa, ona hitap edebilen, farklı bir isimle çıkılır." diyerek adaylık kapısını kapatmıştı.

İYİ PARTİLİ AYTUN ÇIRAY: PARTİMİZİN RESMÎ GÖRÜŞÜ DEĞİL

İYİ Parti Genel Başkanı Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray “Kılıçdaroğlu'nun kimliği, sünni Müslüman kesim tarafından bir endişedir” diyen İYİ Partili İbrahim Halil Oral'a "Maksadını aşan bu sözler asla lâik, demokrat, milliyetçi, kalkınmacı partimizin resmi görüşü değildir." ifadeleriyle tepki göstermişti.

Yorumlar 87 Yorum Var
  • Volf 10.06.2022 02:43
    Daha başlamadan değişmeye başladılar..
  • Zaza 10.06.2022 00:01
    Adam haklı aleviler suriyede okadar Sünni şehit ettiler
  • Ali .o1. 10.06.2022 00:00
    o zaman k.k.o.olamazsa meral hanimi aday yapin. hic olmazsa onun aslinida ögrenmis oluruz.
  • Ali .o1. 09.06.2022 23:58
    Adam hakli.aslini söylemis.
  • gasap haydo 09.06.2022 23:56
    2023 te alayınızın anlının gaç garış oldugunu reis ölçecek acele etmeyin
Daha fazla yorum görüntüle