18 Haziran 2022 Cumartesi ülke ve dünya gündeminde dikkat çeken gelişmeleri Haber7.com okuyucuları için derledik.

Spiker: Müge ÇAKMAK

Kurgu: Yasin AKÇA

Kameraman: Mutlu ŞAHİN


Pandemi sonrası ortaya çıktı: 'Beyin sisi' 

Pandemi biterken yeni bir kronik hastalığın ortaya çıktığını söyleyen Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Şevket Özkaya, “Pandemi sonrası insanlarda 'beyin sisi' dediğimiz bazı kelimeleri hatırlayamama, unutkanlık, sinirlilik, başladığı işi bitirememe, konsantrasyon güçlüğü ve bazı uyku bozukluğu gibi rahatsızlıkların ortaya çıktığını görüyoruz” dedi.
 

9 PKK’lı terörist etkisiz hale getirildi

Milli Savunma Bakanlığı, Irak’ın kuzeyinde başarıyla devam eden Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde 9 PKK’lı teröristin etkisiz hâle getirildiğini duyurdu.
 

Yunanistan’dan yeni provokasyon

Yunanistan, Ege Denizi'nde provokatif eylemlerine yenisini ekledi. Yunanistan Savunma Bakan Yardımcısı Nikos Hardalias, gayri askeri statüdeki Bozbaba Adası'nı ziyaret gerçekleştirdi.


Elon Musk’tan '1453' paylaşımı

Elon Musk, sosyal medya hesabından 1453'te gerçekleşen İstanbul'un Fethi'ne gönderme yapan bir paylaşım yaptı. Bizans askerinin temsil edildiği paylaşımda, “Did I lock the gate?' 'Kapıyı kilitlemiş miydim?' ifadesi bulunurken, görselin altında ise 'Constantinople 1453' yazısı yer aldı.


Mahkemeden emsal ‘banka kart aidatı’ kararı

Kahramanmaraş'ta bir kredi kartı sahibi, hesabından yaklaşık bin liralık kartı aidat ücreti kesildiği gerekçesiyle yargı yoluna gitti. Mahkeme tüketiciyi haklı buldu; bankanın kesilen ücreti faiziyle ödemesine karar verdi. 


Erdoğan'dan yerli otomobil TOGG mesajı

Başkan Erdoğan, Enerji ve İklim Konulu Büyük Ekonomiler Forumu’na canlı bağlantıyla katıldı. Forumda konuşan Erdoğan, Türkiye'nin elektrikli otomobili ilk TOGG'un bu yılın sonuna kadar üretim bandından indireceğiz dedi.


Beşiktaş, Gedson Fernandes’i resmen açıkladı

Beşiktaş, Benfica'dan kadrosuna kattığı Gedson Fernandes'i resmen açıkladı. Siyah-beyazlılar, Portekizli yıldızı sosyal medya hesabından paylaştığı videoyla duyururken, paylaşımın 19.05'te yapılması Galatasaray'a mesaj olarak yorumlandı.

Yorumlar 9 Yorum Var
  • mmed 20.06.2022 12:01
    Realite diye yazan arkadaş burada aşıların yaptığı tahribat söz konusu
  • Mehmet.. 18.06.2022 23:50
    Bunu aşı yapmış olabilir mi başka ne olabilir ki..
  • Cüneyt 18.06.2022 21:04
    Bunlar sapsaglam adami sniyede hasta eder
  • Realite 18.06.2022 20:24
    Sayin prifisir bu toplumsal trajedi sonrası oluşan psikolojik bir durumdur.Korku ,endise hayalkırıklığı ve anlık gelişen durumlarda yaşanır.Dunyada bu durum belli zamanlarda farklı coğrafyalarda yaşanmıştır.Asil nedeni umutsuzluk huzurlu olamamadir.Savas bölgelerinden herkeste yaşanır bu durum.Bunuda mi biz öğreteceğiz.
  • Vatandaş 18.06.2022 18:31
    Covid-19 virüsünün tacı olan Spike Proteinler, beyin sinir hücreleri çevresinde Bozuk Katlanan Prion Proteinleri üretir mi? Bozuk katlanan Prion Proteinleri insandan insana bulaşır mı? Bozuk Prionlar deli dana hastalığına sebep olur mu?
Daha fazla yorum görüntüle