Ege ve Doğu Akdeniz'de Türkiye'ye yönelik provokatif faaliyetlerini hızlandıran Yunanistan, saldırgan politikasını Ege'nin kuzeyine de yayacak bir planı yürürlüğe koymaya hazırlanıyor.

ADALARIN SATATÜSÜNÜ BOZACAK YENİ ADIM

Yunanistan'ın önemli gazetelerinden To Vima'da yer alan habere göre Yunan hükümeti, Çanakkale Boğazı çıkışında bulunan ve uluslararası anlaşmalara göre gayriaskeri statüde bulunan Limni, Semadirek ve Midilli adalarını, askerileştirme politikasını hızlandıracak adımlar atacak.

FIRKATEYN VE KORVETLER BÖLGEYE KONUŞLANACAK

Plana göre Atina yönetimi Limni, Semadirek ve Midilli üçgenini, Türkiye'ye karşı kullanılacak bir provokasyon bölgesi olarak belirledi. Yunan ordusu bölgede tam kontrolü sağlamak amacıyla Fransa'dan alınacak Belharra sınıfı fırkateynler ile korvetleri bölgeye yerleştirecek.

MERİÇ HATTINA İHA TAKVİYESİ

Öte yandan Miçotakis yönetimi; Meriç Nehri hattı boyunca örülen yeni duvar dışında, bölgede zırhlı araç ve İHA faaliyetlerini de artıracak.

Yorumlar 4 Yorum Var
  • SELAETTIN KARADEMİR 30.06.2022 09:22
    Bu Moco kafayı yemiş adalara saip cıkarken bütü ülkesınei rızıkoya sokar Nwrde Türkiye nerde Yunanısta her bakımdan EgerABD. Eden umut ederse Ukrayna gıbı olur.
  • Halil 29.06.2022 23:48
    Birakin sunlari kaideye bile alinmaz
  • Belcikali 26.06.2022 21:29
    Toplansin kafirler orada bir gecede biiznillah isleri biter
  • Kızılelma 26.06.2022 18:58
    Ey Yunan kendini yirtsanda , zafer İslamiyet in olacaktır