1 Temmuz 2022 Perşembe ülke ve dünya gündeminde dikkat çeken gelişmeleri Haber7.com okuyucuları için derledik.

Spiker: Müge ÇAKMAK

Kurgu: Mustafa ŞEKER

Kameraman: Mutlu ŞAHİN

 

1169 mahalle yabancı ikametine kapatıldı
İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı, yabancı yoğunluğu göz önünde bulundurularak 1 Temmuz itibariyle 62 ilde ikamete kapatılan mahalle sayısının bin 169'a çıkarıldığını duyurdu.
 
Gözler asgari ücrette!
Asgari ücrete yapılacak ara zammın belirlenmesi için çalışmalar tamamlandı. Milyonlarca çalışan asgari ücret tutarını beklerken, ikinci toplantının ardından açıklama yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeni asgari ücreti bugün açıklaması bekleniyor.
 
Erdoğan’dan Yunanistan resti
Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO zirvesinde ülke liderlerinin Yunanistan ile krizde arabuluculuk yapma isteklerini geri çevirdiğini söyledi. Erdoğan, "Kusura bakmayın, bizim şimdilik bu görüşmeye ayıracak vaktimiz yok" ifadelerini kullandı.


Artvin'de heyelan
Artvin'in Kemalpaşa ilçesinde meydana gelen heyelanda yoldan geçen tırların üzerine gelen yamaçtan kopan kayaların düşmesi sonucu 1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı.


24 ilde 'Tümör' operasyonu başladı
KOM Daire Başkanlığı koordinasyonunda 9 organize suç örgütü ile söz konusu örgütlere silah temin eden 26 suç grubunun üyelerine yönelik 24 ilde 284 şüphelinin yakalanması için 'Tümör' operasyonu başlatıldı.


Benzin ve otogaza indirim geliyor
Motorin fiyatlarına peş peşe gelen indirimlerin ardından bir fiyat indirimi de benzin ve otogaza geliyor. Bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere benzin 2 lira 13 kuruş, otogaz ise 1 lira 71 kuruş düşecek.


ABD'den Karate Milli Takımı'na vize engeli! 

Türkiye Karate Federasyonu, milli karatecilerin yaşanan vize sorunu nedeniyle ABD'de 7-17 Temmuz'da düzenlenecek Dünya Oyunları'na (World Games) katılamayacağını duyurdu.

 

 

Yorumlar 18 Yorum Var
  • Nedim 02.07.2022 11:23
    Üsküdar,moda bebek kapatildimi
  • ali 02.07.2022 10:42
    ülkemizi mazlum mazlum diye yol geçen hanına çevirdiniz polisimiz birde bunların yaptığı taşkınlıklarla uğraşıyor ülkemizde ne suriyeli,ne afganlı nede başka yabancı istemiyoruz herkes kendi vatanına sahip çıksın,sınırları iyi koruyun insan kaçakçılarına verilen cezayı artırın
  • Can 02.07.2022 10:27
    çok geç kaldınız.hem mahalle kapatmak nasıl bi çözümdür.
  • erdem değer 02.07.2022 09:22
    kapatıldı derken hemen yanlış anlamayın arkadaşlar. sınırlar zaten açık. isteyen istediği yere gidiyor zaten. mahallenin kapatılması demek suriyelilerin çıkıp da ülkelerine dönmelerinin önlenmesi demek. yani mahalle girişlere değil çıkışlara kapatılıyor. SS geçen bayram da belki geri dönmezler diye bayram ziyaretini yasaklamadı mı?
  • Tolga 02.07.2022 07:06
    Seçim öncesi kivirmaya gerek yok mahallerde değil sinirlarda yapacaksınız onu
Daha fazla yorum görüntüle