Türkiye; F-16 savaş uçakları tedariki ve modernizasyonunun Kongre'den geçmesi için yürüttüğü diplomatik çabaları hızlandırdı. ABD'nin en önemli senatörlerinden Cumhuriyetçi Lindsey Graham, bu hafta gerçekleştirdiği Türkiye ziyaretinin ardından Twitter'dan önemli açıklamalarda bulundu.

Zaman zaman Türkiye karşıtı söylemleriyle ön plana çıkan Graham; Türkiye'ye F-16 satışının yapılması için çalışacağını söyledi:

"ELİMDEN GELEN HER ŞEYİ YAPACAĞIM"

"NATO üyesi ve değerli bir Amerikan müttefiki olan Türkiye'ye çok verimli bir ziyaret gerçekleştirdim.

Zaman zaman sorunlu bir ilişkimiz olsa da Türkiye ve ABD; iki ulus arasındaki bağları güçlendirmek için adımlar atmak zorunda.

Biden Yönetimi'nin F-16'ları Türk Hava Kuvvetleri'ne satma kararını desteklemek için elimden gelen her şeyi yapacağım."

[Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ile ABD'li Senatör Lindsey Graham; Mabeyn Köşkü'nde bir görüşme gerçekleştirmişti.] Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ile ABD'li Senatör Lindsey Graham; Mabeyn Köşkü'nde bir görüşme gerçekleştirmişti.

BİDEN: TÜRKİYE'YE F-16'LARI SATMALIYIZ

ABD Başkanı Joe Biden, Madrid'deki NATO Liderler Zirvesi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesi sonrası düzenlediği basın toplantısında; Türkiye'ye F-16 jetlerinin satılması gerektiğini belirtmişti:

"Türkiye'ye F-16'ları satmamız, varolanları da modernize etmemiz gerekiyor. Bunu yapmamak çıkarlarımıza aykırı. Biz onlara F-16 satmalıyız. Bu konuda Kongre'den onay alabileceğimizi düşünüyorum."

TÜRKİYE'NİN F-16 TALEBİ

Türkiye 2021 Kasım'ında; ABD'den 40 adet yeni F-16 ve mevcut F-16'lar için de 80 adet modernizayon kiti almak için başvuruda bulunmuştu.

Yorumlar 2 Yorum Var
  • Muhammet 05.07.2022 11:25
    sanki bedavaya veriyor onbinlerce tır bir terör örgütüne bedavaya veriyor binlercesini yunanistana bedava veriyor. Hala içimizdeki bazıları amerikaya müttefik diye bakıyor. Bu ülkenin son 70 yılda en büyük düşmanı amerika birleşik devletleridir. Ne irandır ne israil nede rusya. Amerikanın emperyalist oyunları onu teröristlere silah vermeye kadar ittiyse yoktur bunun ötesi. Yunanistanı desteklemesi için çok makul sebepleri var haçlı birliği. ya pkk?
  • Çiçek 04.07.2022 16:01
    Sanki bedava VERİCEKLER SANKİ ya ABD nin silahlarını her kez alıyor teröristler bile yani orta malı olmuş her kezin elinde var. basit komik bir hal yani çok önem arz etmiyor bence versede vermesede çünkü Altarnatif satan lar var ABD ŞART deyil önemli deyil çok ülke artık silah yapıyor Çin Rusya İran var birde yapıp söylemeyen ler var var oglu var