Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olması ile birlikte şirketlerde çalışan personel sayısının azalmasından dolayı siber suçlular tatilin gelmesini dört gözle bekliyor. Uzmanlar kullanıcıları dikkatli olmaları için uyardı. 

urban Bayramı tatili bu yıl 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü’yle bağlanınca, birçok şirket de bayram tatilini 9 güne uzattı. Okulların da kapalı olduğu yaz mevsiminde tatil yapmak isteyenler için iyi bir alternatif olan bu uzun tatilde işyerlerinin kapanması, siber saldırganlar için de fırsat oluşturdu. Ofislerde ve sistemlerin başında aktif çalışan hiç kimsenin olmadığını bilen saldırganların, fidye yazılımı gibi saldırılarını tatil dönemlerinde yoğunlaştırdığı belirtildi.

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Berqnet Genel Müdürü Hakan Hintoğlu, “Uzun süreli tatiller, tehdit aktörlerinin saldırılarını artırmaları için uygun bir zaman ve ortam sunuyor. Amerikan Federal Soruşturma Bürosu’nun (FBI), 2021’de ofislerin kapalı olduğu tatillerde, hafta sonlarında ve özel günlerde etkili fidye yazılımı saldırılarında artış gözlemlediği biliniyor. Şirketlerin, uzun tatillerden önce yeterli güvenlik önlemini aldıklarından emin olmaları gerekiyor” diye konuştu.

 

Yorumlar 0 Yorum Var