Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Adana’nın Ceyhan ilçesinde bulunan petrol kuyularını inceleyerek, “Bölgedeki üretilebilir petrol rezervi yaklaşık 7 buçuk 8 milyon varil. Keşfin büyüklüğüne bakmaksızın, az ya da çok demeksizin enerjide dışa bağımlılığımızı azaltacak her bir varile ihtiyacımız var. Bölgede aynı potansiyele sahip 4-5 saha daha var. Oradaki çalışmalarımıza da hız verdik” dedi.

Ceyhan’a bağlı Soysalı Mahallesi’nde Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’na (TPAO) bağlı ‘Çukurova 1 ve Çukurova 2’ araştırma sahasında çalışmalar sonucu petrol bulundu. Petrolün yapılan araştırmalardan sonra yüksek kalitede olduğu öğrenilirken, alanda çalışmalar genişletildi.

Yorumlar 2 Yorum Var
  • Çiçek 07.07.2022 13:40
    ALLAH IM ÜLKEMİ halkımızı imansız yalancı hain İÇERDEKİ DIIŞARDAKİ düşmanlardan korusun biz buldukça KISKANAN. ÇILDIRAN düşmanlar olabbilr ALLAH nazardan korusun maşallah subhan Allah
  • Çiçek 07.07.2022 13:37
    BİZDE. ZENGİN HUZURLU ALLAH ALLAH IN İZNİYLE BELKİ BİR petrol zengini ülke si oluruz Allahın izniyle hayırlısıyla inşallah Amin AKP ÇALIŞIYOR çıkarıyor CHP hdp onlarda. ülkeyi bölmesinn TERÖRÜ SEVMESİN Kadınların saçıyla başıyla ugraşmasın kız. çocuklarını zorla daga kaçırmasın.