CHP'li İBB'nin haksız bir şekilde Abdi İpekçi Spor Kompleksi inşaatını durdurması hakkında Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu arasında gerilimli bir tartışma yaşandı.

Dün İstanbul Büyükşehir Meclisi'nde Abdi İpekçi Spor Salonu inşaatının mühürlenmesi tartışıldı. Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, "İstanbul Büyükşehir Belediyesi Abdi İpekçi Spor Kompleksinin inşaatının durdurması haksızdır. Para cezası uygulamasının bir dayanağı yoktur. İBB'nin projede üzerine düşen sorumlulukları vardır. Maalesef bunları yerine getirmemiştir. İnşaat çalışması sırasında yeşil alan tahribatı yapılmamıştır. Esasen ortada tahrip edilecek bir yeşil alan da yoktur. Proje tamamlandığında 22 bin metrekarelik yepyeni bir yeşil alanımız olacak" dedi. Arısoy, alınan kararın haksız bir karar olduğunu dile getirdi. Arısoy'un ardından İBB Meclisi CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı söz aldı. Balyalı, Abdi İpekçi Spor Salonu'nun yenilenmesine karşı olmadıklarını ancak yapılan çalışmaların hukuka uygun olması gerektiğini belirterek, "Yenileme avan projelerinin onaylama yetkisinin İBB'dir. Bizim görüşümüze göre hukuka uygun olmayan bir süreç işlemiştir. Mevzuattaki eksiklikler, hukuka aykırılıklar, idaremizin bürokratları tarafından değerlendirilmiş ve böyle bir sonuca varılmıştır. Bunun karşılığında da bir yaptırım uygulanmıştır. Bu anlamda bu karmaşa yaşanmıştır" diye konuştu.

PLANLAR İBB'YE EYLÜL 2020'DE GÖNDERİLMİŞTİ

Yaşanan adaletsizliği Ekrem İmamoğlu'na söyleyen Arısoy "Eylül 2020'de gönderdiğimiz planlar Nisan 2022'de neden reddedildi. 1,5 yıl sürdü. İşin sahibi Gençlik ve Spor Bakanlığı, ben paydaşıyım. Benim ruhsat verdiğim yeri mühürlediniz." dedi.

KAMERALAR KARŞISINDA GERGİN ANLAR

Kameralar karşısında Belediye Başkanı ile Büyükşehir Belediye Başkanının devlet geleneğine aykırı bir şekilde müzakere etmesinin yanlış olduğunu ifade eden Arısoy İmamoğlu'nun meseleyi ele alış tavrını eleştirdi.

İMAMOĞLU YİNE MAĞDURU OYNADI

Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy'un tek tek sıraladığı gerçekler karşısında İmamoğlu'nun takındığı tavır ve girdiği haller sosyal medya kullanıcıları tarafından "Hakikatler zoruna gitmiş. Şovmene bak. Adamın ruhsatını iptal etmiş, projeyi durdurmaya çalışmış. Yine mağdur mağdur." şeklinde çok sayıda yorum aldı.

Yorumlar 300 Yorum Var
  • Recep YÜKSEL 09.07.2022 21:38
    O kadar bütçe yetmedi borçlandı yine yetmedi,şimdi ilçe belediyelerine dadandı. Git artık Ekrem başkan babanın parasını ye. Temel atmama töreni ve metro inşaatını hafriyat ile doldurmaktan başka ne yaptın. Tatil yap,balık ye. Hizmet ne onu bile bilmiyorsun. İstanbul ile tek ortak noktan İstanbul'da yaşıyor olman.
  • abdulbaki 09.07.2022 12:15
    imamoğlu yapmağa değil, durdurmaya ve yıkmağa gelmiştir. temel atmama töreni yapan ilk belediye başkanı olarak tarihe geçmiştir. mühürlemesi en tabii halidir. aksini yapmış olsa idi şaşardım
  • Dkdhdavha 09.07.2022 03:45
    Onlar ekranda öyle konuşurlar ama perde arkasında dost olurlar.Çünkü ikiside nede olsa aynı yörenin insanları.Birbirlerini atmazlar.
  • Yiğido 08.07.2022 19:02
    Adam kendini dev aynasında görüyor, şov yapıyor ve görende herşey güzel olmuş sanıyor. Yazık ettin güzel İstanbul ' a bunun gibiler yakışmıyor. Artık anlayın ve şovmen lere yerlerini gösterin.
  • İlker 08.07.2022 18:14
    Adamın derdi çalışmak değil ki, çalışana da engel olmak. Bu ego seni yesin bitirsin Ekrem efendi
Daha fazla yorum görüntüle