ABD Dışişleri Bakanlığı Avrupa ve Avrasya İlişkilerinden Sorumlu Müsteşar Yardımcısı Doug Jones, Biden'ın Türkiye'nin F-16 filosunu modernize etme planlarını desteklediğini ve bu konuda Kongre ile çalışmaya istekli olduğunu belirtti.

'SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK' SORUSU

Jones, AA muhabirinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Biden'ın Madrid'deki görüşmesinin ardından Türkiye'nin F-16 satın alma ve mevcut F-16'larını modernize etme talebi konusundaki sürecin nasıl ilerleyeceği yönündeki sorusunu da yanıtladı.

UZUN SÜREDİR GÜNDEMDE!

F-16 konusunun uzun süredir gündemlerinde olduğunu ve ABD yönetiminin buna desteğini dile getirdiğini belirten Jones, "Biden, bu satışı destekliyor. Ancak Biden, bu konuda Kongre'nin onayı gerektiğini de açıkça söyledi. İki lider (Erdoğan ve Biden) bu konuda konuştu, bizim yönetimimizin duruşu zirveden sonra da değişmedi. Bu satışı destekliyoruz ve Biden bu konuda Kongre ile çalışmaya istekli olduğunu söyledi" ifadesini kullandı.

Yorumlar 2 Yorum Var
  • Neco 10.07.2022 08:14
    Vermek zorundalar, NATO dayız.
  • MEHMET AVNI BURDURLU 08.07.2022 17:54
    "BASKAN, ISTEKLI IMIS. " BIAT EDERSENIZ, ISTEDIGINIZ, SIZE UCAK SATMAYI DUSUNEBILIRIZ." DIYOR. BIZ OSMANLI AHFADIYIZ. BAS EGMEYI BILMEYIZ. AMA "HAK EDENE, HADDINI BILDIRMEYI DE IYI BILIRIZ."