İsrail ordusunun saldırısında ayağını kaybeden TRT Arabi kameramanı Sami Şehade, tedavi gördüğü hastaneden dünyaya seslendi. "Uluslararası kanunları koyanlar bunun sorumluluğunu almalı. Gazetecileri savunmalı" diyen Şehade, sahadaki meslektaşlarına güçlü olun kameralarınızı terk etmeyin çağrısı yaptı.

İsrail saldırılarının hedefi oldu, saldırıda bir bacağını kaybetti. Ancak yaşadığı acı onu durduramadı.

TRT Arabi Kameramani Şami Şehade, "Tek ayak olsam da bastonla kalsam da görevime ve Gazze'nin sesi olmaya devam edeceğim." dedi.

"GAZETECİ DE BİR İNSAN"

TRT Arabi kameramanı Sami Şehade, Basın Özgürlüğü Günü'nde tedavi gördüğü hastaneden dünyaya seslendi:

"Mesajım dünyanın harekete geçmesi yönünde. Gazetecilere daha fazla koruma sağlanması gerekiyor. Uluslararası kanunları koyanlar bunun sorumluluğunu almalı. Gazetecileri savunmalı. Çünkü gazeteci de bir insan. Buradaki gazeteciler için de dünyanın diğer yerlerindeki gazeteciler için olduğu gibi hukukun gözetilmesi lazım. Böylece yaralanan son gazeteci ben olmuş olayım."

"İŞLENEN BU SUÇLARI BELGELEMENİZ VE DÜNYAYA YAYMANIZ LAZIM"

Sahadaki meslektaşlarına da çağrıda bulundu:

"Sahadaki meslektaşlarıma mesajım kendinize dikkat edin. Lütfen güçlü olun. Kameralarınızı terk etmeyin. İsrail ordusunun işlettiği bütün katliamlara gazetecilere ve halka yönelik katliamlarına rağmen siz hakikatin gözü olarak kalacaksınız. İşlenen bu suçları belgelemeniz ve dünyaya yaymanız lazım."

Yorumlar 7 Yorum Var
  • Muratt 06.05.2024 15:54
    Ah dostum. Dünya harekete geçmiyor sebebi ise dünyayı yönetenlerin çoğu insan değil onlar insanımsi caniler. Yada uşaklar. İşimiz Allaha kaldı. Allah vicdanları uyandırsın. Belalar musibetler dalga dalga geliyor ama uyku derin. Dünyayı arkasına atmış serdengectiler neredesiniz? Bir iz arıyoruz. Yoksa vakti kacirdikmi?
  • Türkiye 04.05.2024 21:45
    Yarabbim Kahhar ismiyle kahretsin inşallah
  • Bursalı 04.05.2024 20:33
    Çok merak ettim TÜRKÇE yayın yapan bir arap kanalı var mı ???
  • Misafir 04.05.2024 19:51
    Allah cc razı olsun
  • Fatih 04.05.2024 19:36
    Bir bacağa bin bacak almıyorsak yazıklar olsun bize biz bitmişiz.
Daha fazla yorum görüntüle