Rus heyetlerinin geçtiğimiz ay içerisinde İran'a en az iki gizli ziyaret gerçekleştirdiği, bu ziyaretlerde İran'ın iki hassas güdümlü füze taşıyan SİHA'nın tanıtımını yaptığı ortaya çıktı.

İran'ın, geçtiğimiz ay içerisinde iki kez ülkeye gizlice gelen Rus heyetlere Şahid-191 ve Şahid-129 Silahlı İnsansız Hava Araçları'nın tanıtımını yaptığı ortaya çıktı. CNN International'dan Natasha Bertrand'ın ABD istihbarat servislerinden elde ettiği uygu görüntülerine göre, bir Rus heyeti, 8 Haziran ve 15 Temmuz tarihlerinde İran'da bir havaalanına gelerek SİHA'ların incelemesini yaptı. Tanıtımın yapıldığı sırada Rus nakliye uçağının da havada seyrettiği uygu görüntülerinden ortaya çıktı. Rusya'nın bu SİHA'ları Ukrayna sahasında kullanacağı düşünülüyor.

"İRAN, RUSYA'YA BİRKAÇ YÜZ SİHA VERMEYE HAZIRLANIYOR"

CNN'e konuşan Amerikalı yetkililer, Tahran'ın güneyindeki Kaşan Havaalanında sergilenen Şahid-191 ve Şahid-129 SİHA'larının hassas güdümlü füze taşıyabildiğini aktardı. CNN muhabiri Bertrand'a açıklama yapan ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan ise, "İran hükümetinin Rusya'ya silah yetenekli İHA'lar da dahil olmak üzere birkaç yüz İHA sağlamaya hazırlandığı bilgisine sahibiz" dedi.

Sullivan, "Yakın bir zamanda İran'ın resmi bir Rus heyetine saldırı SİHA'ları sergilediğini değerlendiriyoruz" dedi ve şunları ekledi:

"Bu, Rusya'nın İran'ın saldırı SİHA'larına olan ilgisinin devam ettiğini gösteriyor" diye konuştu.

Yorumlar 3 Yorum Var
  • Kürt Emrah 16.07.2022 20:18
    Kağıttan kaplan İran sadece Müslüman devletlerle savaşır
  • Gaziantep27 16.07.2022 16:32
    Bunlar jet motorluysa ki öyle görünüyor havada kalış süreleri çok kısa olur.
  • Azer 16.07.2022 16:13
    Iranı ,fena bir şekilde kaşıyaçaklar.