Abdullah Yasir Bin Demirci: "Gerçekten o mermi ve tank seslerine karışan sela seslerini unutamıyorum. Hayatımda unutamayacağım, en çok etkilendiğim şeydi bu. İşte Allah'ın böyle bir halkı yalnız bırakmayacağını idrak ettim"

Doktor Sümeyye Ramdum: "Türkiye halkı, tüm dünyaya bir halkın gücünün, vatan düşmanlarına karşı nasıl galebe çaldığını göstermişti"

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında İstanbul'da bulunan Cezayirliler, o kanlı gecede sokaklara dökülen Türk halkının ortaya koyduğu kahramanlığı, minarelerden yükselen sela seslerini unutamadıklarını belirtirken, Türklerin o gece dünyaya halkın gücünü gösterdiğini söyledi.

Cezayirli Abdullah Yasir bin Demirci ile Sümeyye Ramdum, Türkçe eğitimi almak üzere gittikleri İstanbul'da FETÖ'nün başarısız darbe girişiminin yaşandığı o karanlık geceye şahit oldu.

Bin Demirci, 6 yıl önce daha bir üniversite öğrencisiyken gittiği İstanbul'da, FETÖ'nün darbe girişimi gecesi yaşadıklarını AA'ya anlattı.

"Terörist bir örgüt tarafından Türkiye halkının silahları Türkiye halkına doğrultulmuştu"

Kökenleri itibarıyla Türkiyeli olan Bin Demirci, 2016'da 14 Temmuz Perşembe günü geldiği İstanbul'da ertesi gün bir darbe girişiminin yaşanmasının kendisinde çok ciddi bir etki bıraktığını belirterek, şunları söyledi: "2016 yılının 14 Temmuz Perşembe günü Cezayir'den İstanbul'a gittim. Bir sonraki gün ise hem Türkiye hem de İslam dünyası tarihinde yeni bir dönüm noktası olacak bir gündü. İşte o gün başarısız darbe girişiminin günüydü. Terörist bir örgüt tarafından Türkiye halkının silahları Türkiye halkına doğrultulmuştu."

Bin Demirci, Türkçe öğrenmeye önem verdiğini ve o dönem eğitimini Türkiye'de tamamlamak istediğini ifade ederek, "O gün Cezayirli arkadaşlarımla İstanbul'un Osmanbey semtindeydim. Tam o sırada İstanbul semalarında uçan savaş uçaklarının sesleri duyulmaya başlandı. Korku dolu anlardı. Ama asıl unutamadığım şey; sokaklara çıkan halkın tekbir ve sloganları ile minarelerden yükselen sela sesleri oldu." dedi.

Yorumlar 0 Yorum Var