TAYSAD Başkanı Saydam, Türkiye'nin otomotiv üretiminde dünyadan yüzde 1.7'lik pay aldığını vurgulayarak, 'Genelden aldığımızdan paydan çok daha fazla otomotivde payımız var dünya üretimi açısından. Türkiye bir otomotiv ülkesidir' dedi. Saydam, elektrikleşme konusunda Türkiye'de başlayan yatırımların yakın zamanda arkasının geleceğini de söyleyerek, 'Yurt dışındaki birçok elektrikleşme konusunda bir adım önde olan firmalar Türkiye'de partner arayışındalar. Bunun da olumlu sonuçlarının önümüzdeki 6 ayda çeşitli yatırım anonsları olarak döneceğini biliyoruz' ifadelerini kullandı.

Taşıt Araçları Tedarik Sanayicileri Derneği (TAYSAD) Başkanı Albert Saydam, otomotiv sanayisindeki güncel gelişmeler ve sektörün gelecek beklentileri hakkında açıklamalarda bulundu.

Saydam, tedarik sanayisinin yılın ilk 6 ayını olumlu şekilde geride bıraktığını belirterek, "Bu 6 ayı, otomotiv tedarik sanayisi olarak iyi kapattık. 6.5 milyar dolarlık ihracatla kapattık. Avronun dolar karşısında değer kaybetmesine rağmen 13 milyar doları yıl sonu için öngörebiliyoruz. Ancak, 14 milyar dolar ihracat yapılması esas hedefimiz" dedi.

Dünyada otomotiv talebinin düşmeye başladığına işaret eden Saydam, "Önümüzdeki dönemin çok önemli gündem maddesi talep olacak. Çünkü şu ana kadar hep arzda sorun vardı. Ülkemiz 2021'e göre dünyadaki araç üretimi açısından bir sıra 2022'de yükselmiş durumda. Ukrayna krizi nedeniyle Rusya'daki otomotiv üretiminin neredeyse durma noktasına gelmesi, Rusya'ya basamak kaybettirdi. Türkiye otomotiv üretiminde bu seneyi bir sıra yukarıya çıkarak tamamlayacak." bilgisini paylaştı.

Yorumlar 0 Yorum Var