Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, Londra Büyükelçiliği'nin  Şii bir grup tarafından saldırıya uğradığını duyurdu.

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, bir grup, Londra'daki büyükelçilik binasına girerek vandalizm eyleminde bulundu, binanın balkonuna dini bayraklar astı ve radikal sloganlar attı. Açıklamada, yerel polisin müdahalesinin ardından grup üyelerinin binadan çıkarılarak gözaltına alındığı, büyükelçilik çalışanları arasında yaralanan olmadığı belirtildi.

OLAY ARAŞTIRILIYOR

Olayın yerel kolluk kuvvetleri tarafından araştırılırken, araştırmanın sonuçları hakkında bilgi verilecek. Açıklamada, Viyana Sözleşmesi uyarınca, diplomatların ve diplomatik binaların güvenliğine ilişkin uyarının diplomatik kanallar aracılığı ile İngiltere makamlarının dikkatine sunulduğunun altı çizildi.

DIŞİŞLERİ BAKANI ÇAVUŞOĞLU AZERBAYCANLI MEVKİDAŞI İLE GÖRÜŞTÜ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov’la telefon görüşmesi yaptı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov’la bugün bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Bakan Çavuşoğlu, Azerbaycan’ın Londra Büyükelçiliğine yönelik saldırı nedeniyle Bayramov’a geçmiş olsun dileklerini ileterek, Azerbaycan makamlarına her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu vurguladı.  

Yorumlar 176 Yorum Var
  • İshak 06.08.2022 00:01
    Eceli gelen köpek cami duvarına siyermiş Bu geri zekalılar azerbaycan türklerinin uyanışına ve ehli sünnet düşmanı farisilerin dünyadan silinişini başlatmış olacaklar
  • M. Ali 05.08.2022 17:43
    Allah ın belası geri zekalılar..
  • mustafaca 05.08.2022 17:32
    Hayatınızda bir kez israillilere çatın yahu nasıl müslümansınız siz çakma şiiler
  • Azeri sunni 05.08.2022 16:51
    Iran yilandir savasta ermeniye en cok yardim eden onlardir. Sia bunlar sunni görmesinler. Zaten namazlarinda bile tum Halifelere bed dua ederler. Allah direm ben baska bir sey demem. Irakta Sunni asker, polis,hakim, savci kalmadi bilginize. Irakta amerikaya kafa tutan direnis yapanlar%90 sunni asker polisti . Amerika iran israil bitirdi bizi
  • Berk 05.08.2022 16:47
    Iran yönetimine ve sapık fırkalarına Allah lanet etsin.
Daha fazla yorum görüntüle