Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gaziantep ile Mardin'de meydana gelen ve 36 kişinin hayatını kaybettiği trafik kazalarına ilişkin konuştu. 

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, üç hafta aradan sonra Beştepe'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı.

Yaklaşık 2 saat 45 dakika süren toplantı sonrası kameralar karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

GAZİANTEP VE MARDİN'DEKİ TRAFİK KAZALARI

''Gaziantep ve Mardin'de meydana gelen trafik kazalarında hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Gaziantep ve Mardin'deki kazalar tüm boyutlarıyla soruşturulmaktadır. Yapılan soruşturmalar neticesinde, failler hakkında gereken işlemler yapılacaktır. Benzer kazaların bir daha yaşanmaması için trafik ve araç güvenliği başta olmak üzere her alanda ihtiyaç duyulan tedbirleri süratle uygulamaya geçireceğiz.

Yorumlar 19 Yorum Var
  • BAKİ GEÇER 23.08.2022 07:47
    Tek çare hızlı tren diye düşünüyorum .
  • M.EMİN 23.08.2022 01:27
    Sanırım bu konuşmasında öğretmen Kariyer basamakları sınavı ile ilgilide konuşmuştu ancak öğretmenlerin sınav ile ilgili beklentisi genel olarak iptal olması yönünde isterseniz sınava girecek öğretmenlere bir sorun yada anket yapın bakalım nasıl bir sonuç çıkacak.
  • adali5454 23.08.2022 01:14
    yollarda yaşi cok fazla olan eski otobüsler yolcu taşıyor kaplama lastik kullananlar fazla yaş siniri getirilmeli denetimler artmalı
  • Oruc Reis 23.08.2022 00:32
    Son yıllarda 3lü ve 4lü şeritli otoyolların çoğalması ulaşım için zamandan tasarruf ama malesef sağ seritleri kullanan çok çok az. Büyük ve küçük araç farketmeksizin hepsi sol veya soldan ikinci şeridi kullanmakta israr ediyorlar ve hal böyleyken onlardan daha hızĺı seyreden diğer araçlar mecburen sağlarından solluyor veya makas atıyor. Bütün sürücüler hakkına razı olup sadece kendilerini değilde herkesi düşünerek otoyalları kullansalar çok daha keyifli az yorucu ve kurallara uygun olurdu diye düşünüyorum. Çünkü otoyollarda müsait olan en sağdaki şeridin kullanılması Türkiye hariç başta avrupa ülkeleri olmak üzere çoğu ülkelerde yapılmakta ve bu kurala uyulmakta. Saygılar
  • corum05 23.08.2022 00:28
    Yollarda ve özellikle terminallerde terminale girmeyip dışarda yolcu alan otobüsler tako denetimi ve sürücü denetimi yapılmamaktada hakkıyla iş olmuyor. Otobüs gideceği yola göre dinnenmiş sürücü tespiti yapılabilse bunlar yaşanmaz. Otobüs sürücüsünün 48 saatlik raporu incelense sonuç görülür zaten saygılarımla. Kazalarda yalan beyanlarında gereği yapılmalı.
Daha fazla yorum görüntüle