Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Enflasyonu düşürecek tedbirleri alıyoruz. Maliyet odaklı enflasyon üstesinden gelinmesi mümkün bir sorundur" dedi. Erdoğan, öğrencilere yardımcı kaynak kitapların ücretsiz olacağı müjdesini de verdi.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

FAİZ VE ENFLASYON AÇIKLAMASI

Son dönemde ülke ve millet olarak bizi en çok zorlayan konu faiz, enflasyon gibi ekonomidir. Yeni programı hayata geçirmeye başladık. Biz nasıl yapacağımızı gayet iyi bildiğimiz için kulak asmadık. Elbette mandacı iktisatçılar programı kötülemek için verilerin yarısını anlatıp diğer yarısının üstünü örtmeye devam ediyor. Akıl ve mantık sahibi iktisatçılarımız ise programımızın amacını takdir ediyor. Enflasyon rakamlarımız elbette üzüntü vermektedir ama burada dikkat edilmesi gereken şey, enflasyonun genel ekonomideki etkisidir. Biz enflasyonun etkilerini her kesimin gelirini bertaraf ederek dengelemeye çalışıyoruz. Enflasyonsuz yaşamaya alışmış ülkelerde bizimkine kıyasla daha küçük rakamların etkileri fazlaca hissediliyor. 

"ENFLASYONU DÜŞÜRECEK TEDBİRLERİ ALIYORUZ"

Enflasyonu düşürecek tedbirleri alıyoruz. Maliyet odaklı enflasyon üstesinden gelinmesi mümkün bir sorundur. Türkiye'nin ihtiyacı, faizi yükseltmek değil, yatırımı, istihdamı, üretimi ihracatı ve cari fazlayı artırmaktır.

Türkiye'deki durumu felaket tellalı gibi anlatanların niyeti başkadır. Ekonomi politikamızı belki 20 yıl önce yapamazdık çünkü o dönem askeri ve sanayi altyapımız sağlam değildi. Hiç kimse kusura bakmasın, o eski Türkiye artık geride kaldı. Biz tıpkı güvenlik, enerji, sosyal politikalarımız gibi kendi çıkarlarımıza göre belirlemeyi sürdüreceğiz.

Bugüne kadar 650 milyar dolarlık bir yatırımla ülkemizin konut yapısının 3'te birini yeniledik. Bugüne kadar 250 milyar dolarlık bir yatırımla taşıtları yeniledik ve çoğalttık. Bugüne kadar 100 milyar dolarlık bir yatırımla ülkemizin enerjideki seviyesini yükselttik. 

Türkiye'nin yeniden yarım asrı aşkın oynanan oyunlara rıza göstermeyeceğiz. Bizim ekonomi modelimizle yatırım yapan, ticaret yapan kazanacak. Bunların vasıtasıyla devlet kazanacak. 

Yorumlar 2 Yorum Var
  • İstanbul 22.08.2022 19:49
    Sen adamsın reis Rabbim sana ömürler versin
  • Misafir 22.08.2022 19:43
    Allah yar ve yardımcınız olsun