Çin’de etkili olan sıcak hava dalgası enerji tüketimini büyük ölçüde artırırken, işletmelerin elektrik üretiminde azalmalar meydana geliyor. Artan sıcaklıklar nedeniyle kuraklık riskinin baş gösterdiği ülkede kırmızı alarm verildi.

Çin'in güneybatısında uzun süredir etkili olan aşırı sıcak hava nedeniyle elektrik tüketimi rekor seviyelere ulaştı. Buna karşılık, kuraklık sonucu hidroelektrik santrallerinin elektrik üretimi ise azaldı. Siçuan eyaletindeki 21 kentten 19’undaki sanayi işletmelerinin acil ihtiyaç malzemeleri üretimi dışındaki faaliyetlerinin 15-25 Ağustos arasında durdurulacağı bildirilirken, diğer tesislerden de elektrik tüketimini azaltmaları istendi. Öte yandan, elektrik tedarikinin yüzde 78’inin hidroelektrik, yüzde 19’unun ise kömür santrallerinden sağlandığı Siçuan'da, termik santrallerin normal işleyişini sağlayabilmesi için milli kömür rezervi kullanılmaya başlandı. Kömür ve petrol tedarikinde yetersiz olan Siçuan’ın yıllık 30 milyon ton kömür açığı olduğu, Chongqing’in ihtiyacı eklendiğinde ise bu miktarın 80 milyon tonu aştığı belirtildi.

Yorumlar 1 Yorum Var
  • temel 24.08.2022 03:57
    digital para sacmalik icin cok kaynak kulladiniz ona sayin biz de kacak kullanan terør cezasi alacak hapise konacak ve yuz bin kat ceza olacak