Almanyalı bir teknoloji girişimcisi yapay zekayla oluşturulmuş görüntüler kullanarak film çekiyor.

Teknoloji dergisi PC Mag'e konuşan Fabian Stelzer, 1970'ler tarzı bilimkurgu filmi Tuz'da (Salt) tüm görüntülerin ve kendininki dışındaki tüm seslerin yapay zekayla oluşturulduğunu ifade etti.

Stelzer'in Twitter'da paylaştığı kesitlere göre film, başka bir gezegende aşırı büyüyen bir tuz kütlesiyle karşılaşan uzay yolcularını konu alıyor.

Öte yandan Stelzer, izleyicilerin "yapay zeka çağına uygun olarak" filmin gidişatını kendi seçimlerine göre belirleyebileceklerini ifade etti:

Filmin sonu belli olan bir "yönetmen versiyonu" ya da "topluluk versiyonu" olsun isterim. Ama asıl amaç film ortamını yeni bir boyuta geçirebilmek. Topluluktaki herkesin kendi senaryosunu yazabildiği bir model oluşturmak gibi.

Nörobilim alanında geçmişi olan Stelzer'in film veya yapay zeka konularında tecrübesi yok.

Kendisini hiçbir zaman sanatçı olarak görmediğini söyleyen Stelzer, yapay zeka temelli programlardaki gelişmelerin, film yapımının bir gün herkes için erişilebilir olacağını gösterdiğini belirtti.

Yorumlar 4 Yorum Var
  • mmed 04.09.2022 03:00
    oguz! Evliya diye seçilmiş özel bir tayfa yoktur
  • Mehmet 03.09.2022 23:17
    bol ulaşır
  • oguz 03.09.2022 23:03
    Allah h.z suleymana verdiği özellikler onalr pek çok peygamberede veya büyük evliyalarada kerametler vermiştir insanlıga verecegini sanmıyorum sebepleridevardır kaderde insanoglunaaşırı güç verirsen herşeyi hızlı şekilde sönürüp yok eder mesela atıyorum superman gibi güç versenbazı insanlara mesela yani ne olur bir düşün öyle bi azıtır sapıtırlarki kendileirni ilah tanrı yerien koyarlar daha azı firavunda vardıda yapmadımı o yüzden insanın ulaşamıyacagı şeylerde vardır bazıları müstesna onlarda gösteriş yapmaz kimde ne keramet var bilemezsin.
  • isimsiz 03.09.2022 21:07
    hz suleyman zamanında isinlanma vardi. belkisin sarayinin getirilmesi olayi. demek ki insanoglu Allah'in izni ile.o seviyeye yine ulaşabilir.