Altın fiyatları yükselmeye devam ediyor. Gram altının fiyatı bin liranın üzerine çıktı. Yükseliş önümüzdeki günlerde de devam eder mi? 

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Ekim ayında Gram altın TL fiyatı için önemli açıklamalarda bulundu.

Ekim ayının ilk haftasındayız ve ilk işlem gününde emtia fiyatlarındaki yükselişlerin bugünde devam ettiğini gözlemliyoruz. Yükselişler devam eder mi? Yatırımcısı nasıl bir karar vermeli? Bu gibi soruların cevabını vermeye çalışacağım.

Altının ons fiyatı iki hafta önce biliyorsunuz 1615 dolar seviyesine kadar sert bir şekilde geriledikten sonra hızlı bir toparlanma ile karşımıza çıktı. Geçen haftayı 1661 dolar seviyesinde tamamlayan altının ons fiyatı şunda 1702 dolar seviyesinde.

 

GRAM ALTIN FİYATLARI NEDEN ARTIYOR?

 

İslam Memiş, emtia fiyatlarında Ekim ayının ilk haftasında başlayan yükselişin bugün de devam ettiğini söyledi. Altının ons fiyatının 2,5 yılın en düşük seviyesini görmesinin ardından ani bir yükselişle 1.702 dolar seviyesine çıktığına dikkat çeken Memiş, Ekim ayının güçlü direnç seviyelerini şöyle açıkladı: “Önümüzde gram altında 1.715 ile 1.725 dolar seviyeleri var, bu seviyeler kırılırsa Ekim’de yeni direnç seviyeleri göreceğiz. Geçtiğimiz hafta altın tarafında önemli bir gelişme oldu. ABD ve İngiltere’de fiziki altın alımında ciddi bir rağbet oluştu. Bu rağbet devam ediyor. Bunun nedeni ise şu resesyon, stagflasyon, politik riskler ve  borsalardaki satışlar.”

 

KASIM ORTALARINDA GRAM ALTIN 1200 - 1800 LİRA 

 

“Gram altın fiyatlarında kademeli yükselişler devam edecek” diyen Memiş, yükselişlerin başladığına dikkat çekerek “Kasım ayının ortalarında 1.200-1.280 lira arası bir seviye göreceğiz. Yılsonu ile ilgili 1.400 lira öngörümde bir değişiklik yok. Fed acil bir toplantı yapıyor. Kendisine yeni bir süreç belirlemeye çalışıyor. Çünkü diğer Merkez Bankalarından uyarılar geldi. Kumar oynuyorsunuz, bu denli faiz artırımı küresel piyasalar için iyi değil şeklinde. 

DOLAR DÜŞECEK 

Memiş, gümüşün altına oranla bu hafta daha karlı bir seyir gösterdiğini söyledi. “Ekim ayında gramın ons fiyatını 21 dolar olarak takip ediyorum. Gümüş dün bir günde yüzde 9 arttı. 21 dolar direnç seviyeleri kırılırsa yükselişe devam edecek” diyen Memiş, konuşmasına şöyle devam etti: “Ons gümüşün seviyesi 24 dolara kadar gidebilir. Gümüş tarafındaki beklentim pozitif yönde.”

Memiş, dolarda 111,33’e kadar geri çekilme olduğunun altını çizerek şunları söyledi: "Dolar endeksi düşünce emtialarda, paritelerde ve kripto paralarda yükselişler başladı. Kasım’da yeni rekorlar kıracağız.Küresel piyasalarda dolar satıcılı seyirde. Dünyada doların değer artışı düşüşe bıraktı. Ancak yurt içinde bu düşüşler görülmedi, hissedilmedi. Dolar 110 seviyesine kadar düşebilir." 

 

3 AYDIR YAPILAN HAZIRLIĞIN ZAMANI GELDİ 

 

Ekim ayının stresli olacağını belirten Memiş, “Jeopolitik risklere biraz daha odaklanacağımız bir ay olacak. Kasım ayı daha stresli olacak. 3 aydır sizi Ekim ayına hazırlıyorum demiştim.Altın ve gümüş bulunduranlar satmak için acele etmemeli” ifadelerini kullandı. 


Bu hafta piyasalarda faiz kararı fırtınası esiyor. Başta Fed olmak üzere dünyada 25 merkez bankası faiz kararı verecek. Haliyle vatandaşın gündeminde “Peki altın daha düşecek mi?”, “Dolar kaç olacak?” soruları yer alıyor. “Gümüş atından pozitif ayrışacak” diyen finans analisti İslam Memiş, altın yatırımcısına kritik uyarılarda bulunarak “950 TL’ye düşebilir” dedi.

 

İŞTE EKİM AYININ KAZANDIRACAK YATIRIM ARAÇLARI

Kripto paralarda yatay seyrin olduğunu belirten Memiş, Bitcoin’e ilişkin şu yorumları yaptı: “18 ile 22 bin dolar seviyesi geçerliliğini koruyor. Ekim ayında 24 bin dolar seviyesine kadar yükselebilir.” 

Ekim ayında ABD enflasyon verilerinin biraz düşük geleceğine dikkat çeken Memiş, bunun dolar karşısındaki tü para ve emtialara değer kazandıracağını söyledi. 

 

Yorumlar 29 Yorum Var
  • Özel biri 04.10.2022 20:53
    Son iki aydır altına çok büyük baskı yapıldı,şimdi altın intikamını alıyor.
  • konyalı 04.10.2022 15:48
    bi taraftan altin aldiriyorlar bi taraftan bankaya yatirtiyorlar sonra piyasadaki hareket gidiyor parayi bankada sakliyorlar
  • Emrah 04.10.2022 15:47
    Haftaya dolar inişe geçer...
  • Ysfu 04.10.2022 15:40
    Dolar 10 TL olur dikkat edin dip yolda
  • GÜZEL İNSAN 04.10.2022 15:17
    BUNLARA İNANMAYIN BUNLARIN ALTI ALTIN DOLAR DOLU BUNLAR PİYASADAN YÜKSEK ALTIN ALIP SATARAK PİYASANIN KASITLI DENGESİNİ BOZUYORLAR BU YÜZDEN YÜKSELİYOR BOZDURMANIN TAM ZAMANI BU YÜKSELMELER GEÇİCİDİR BUNLAR YİNE PİYASAYA KASITLI YÜKSEK ALTIN BOZACAKLAR YİNE PİYASAYI DÜŞÜRECEKLER CEPLERİNİ DOLDURACAKLAR BU YÖNTEMİN ADI FAKİRİ KANDIR ÇAL YÖNTEMİDİR ZENGiN HAİNLERİN BALON OYUNUDUR inanın ki ÇOK ÇOK DÜŞECEK
Daha fazla yorum görüntüle