AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, 'Türkiye Yüzyılı Buluşmaları' programında önemli açıklamalarda bulundu.
Fon soruşturması hakkında muhalefete yüklenen AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik "Usulsüzlük, istismar, bunlara bulaşanların hesap vereceğini söylüyoruz. Bütün kurumlarımızın tam koordinasyonuyla bütün bu meselenin üzerine gidilecektir. Bundan olumsuz etkilenen vatandaşlarımız için titizlikle çalışılacaktır. Sayın Cumhurbaşkanımızın "Hesap sorulacaktır" ilkesiyle yürümekteyiz. Hukuki sonuçları hep beraber göreceğiz.
Finansal sistemimiz için risk yoktur. Bu SPK'nın sınırlı bir bölümünde çıkmış bir krizdir. Bu meselenin üzerine gideceğiz. Aynı zamanda da bunların tekrar edilmemesi için çalışmaları başlatmış oluyoruz. Şeffaflık ilkesi içerisinde milletin emanetine sahip çıkma konusunda kararsızlık yoktur. Muhalefetten gelen eleştirilere bakıyorsunuz, onların söylediklerinin hiçbir önemi yoktur. " dedi.
Fatma Betül Sayan hakkında da konuşan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik "Fatma Betül hanım ortaya çıkan gündemle ilgili olarak MYK ve MKYK'daki görevlerinden affını istemiştir. Bu da Genel Başkanımız tarafından kabul edilmiştir. Biz tabi spekülasyonlarla hareket etmeyiz. Biz siyasi sorumluluk tarafında atılması gereken adımlarla ilerlemekteyiz. Tüm yetkililer titizlikle çalışmaktadır. Partimizin tüzüğü açıktır. Soruşturmanın selameti açısından yapılacaklar vardır, onları yapıyoruz. Hukuki şeylerin yapılması gerektiği zaman onun kararını vereceğiz. " dedi.