7 Ekim 2022 Cuma ülke ve dünya gündeminde dikkat çeken gelişmeleri Haber7.com okuyucuları için derledik.

Spiker: Müge ÇAKMAK

Kurgu: Serkan KARAHALİLOĞLU

Kameraman: Mutlu ŞAHİN

 

Biden "Putin'in şakası yok" deyip açıkladı.. "Kıyamete hiç bu kadar yakın olmamıştık"

ABD Başkanı Joe Biden, Rusya Devlet Başkanı Putin'in Ukrayna'daki savaşı kazanmak için taktik bir nükleer silah kullanması halinde dünyanın "Armageddon" ile karşı karşıya kalabileceği konusunda uyararak "Putin şaka yapmıyor" dedi.

 

İstanbul'da 8 ilçe için karar

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu istanbul'da Küçükçekmece, Başakşehir, Bağcılar, Avcılar, Bahçelievler, Sultangazi, Esenler, Zeytinburnu ilçelerinde ikamet izinlerinin kapatıldığını açıkladı.

 

Emekli amiraller davasında 12 isim için hapis cezası istemi

"Amirallerin Montrö bildirisi" davasında savcı, aralarında Atilla Kıyat, Ergün Mengi ve Türker Ertürk'ün olduğu 12 sanık için 12 yıla kadar hapis, 91 sanık için beraat talep etti.

 

Prens Selman petrol konusunda Biden'ı dinlemedi

Dünyanın en büyük Petrol ihracatçılarının oluşturduğu OPEC örgütü, ABD'nin itirazlarına rağmen petrol üretimini kıstı. ABD Başkanı Biden, fiyatları düşürmeye ikna etmek için Suudi Arabistan'a giderek Prens Selman ile görüşmüştü. ABD basını; son karar sonrası Biden'ın başarısız olduğu yorumunu yaptı.

 

Türkiye tarihi rekora ulaştı

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati "Toplam istihdamımız salgın dönemine kıyasla 5,3 milyon kişilik artışla 30,6 milyon kişiye çıkardık. Bu istihdam sayısı da rekor anlamına geliyor." dedi.

 

Yeni dönem başlıyor: Tüm Türkiye'de tek kart kullanılacak

Türkiye Kart ile ilgili çalışmalara hız verildi. Yaşlılar bu kartla Türkiye'nin her yerinde toplu taşıma ile sorunsuz yolculuk yapabilecek.

 

İngiliz basınından Dele Alli iddiası!

İngiliz basını, Beşiktaş'ın Dele Alli'nin bonservisini almayacağını ve yıldız futbolcunun devre arasında İtalyan ekiplerinden Fiorentina'ya transfer olacağını iddia etti.

Yorumlar 23 Yorum Var
  • Özgür 08.10.2022 09:52
    Hacivat karagoz oynatmiyorlar .dediklerine sen inaniyormusun
  • Hacivat 08.10.2022 02:58
    Armegedon ne alaka taktik silah kullansa ne yapacan rusya japonya degil hic bir sey olmaz bunu putin biliyor abd bu savasi bitire bilir rusya ile baris icin görüsmeli ve rusya isgal ettigi yerlerden geri cekilmeli abd den baska kimse bunu basaramaz
  • vatansever 07.10.2022 22:56
    Rusya nın tek şansı nükleer silahları ukrayna yerine abd ye atmasıdır. yoksa abd den kendi başına nükleeri yer.
  • yeterbe.bıktık... 07.10.2022 22:44
    kiyamet biran ünce başlasınki bazı münafıklardan biran ünce kurtulalım yettibe bu münafıkların vede yahudilerin hiçmi sesi kesilmiyecek yani yani hele yahud yanlıları inşaallah biran ünce kiyamet kopsunda sizden ilelebet kurtulalım nerey gidersen git hep yahudi ve yandaşlarının sesini işitiyoruz lanetullahi ilel israil ve yadaşları lanet olsun ...
  • Sabri 07.10.2022 22:42
    İyi Polis kötü Polis, dünyayı tokatlamaya devam
Daha fazla yorum görüntüle