Google, yeni nesil 3 boyutlu görüntülü sohbet kabini Starline'ı test etmeye başladı.

Google, test için ortaklarıyla birlikte belirlenen ofisler üzerinden Starline'ı kullanıyor. Bir erken erişim programının parçası olarak, Salesforce ve T-Mobile Starlineı test eden ilk şirketler arasında yer alıyor. 

Google, Starline'ı geçen yıl düzenlenen Google I/O etkinliğinde duyurdu. Buradaki fikir, insanların küçük bir Zoom penceresine bakmadan veya sanal gerçeklik kulaklığı takmadan kabinde oturup başka biriyle yüz yüze konuşuyormuş gibi sanal bir şekilde sohbet edebilmesidir.

Kabin, kameralar ve sensörler ile sizi 3 boyutlu bir şekilde tarayarak görüntünüzü oluşturuyor. Böylece aramanın diğer tarafındaki kişi sizi 3 boyutlu olarak görüyor. İlk testlerde birçok kullanıcının sonuçtan memnun kaldığı görülüyor.

Ancak Starline'ın ticarileştirilmesi için önünde çok uzun yol bulunuyor. Google, projeyi yaklaşık bir buçuk yıl önce duyurmasına rağmen, Salesforce ve T-Mobile ile başlayan yeni süreci "testin bir sonraki aşaması" olarak tanımladı. Ayrıca kabinin fiyatı ile ilgili henüz bir açıklama olmasa da fiyatının yüksek olacağı tahmin ediliyor.

Google, Starline'ı Google Cloud ve Workspace güncellemelerinin bir parçası olarak paylaştı. Bu bağlamda Workspace'in Microsoft Office'e güçlü bir rakip olmaya çalıştığı söylenebilir (The Verge).