Cumhurbaşkanı Erdoğan, saat 20.23’te yaptığı paylaşımda, “Ülkemizin ve medeniyetimizin kazanımları üzerinde yükselteceğimiz Türkiye Yüzyılı vizyonu ile asırlık hamleler hayata geçecek, hayallerimiz inşallah bir bir gerçek olacak“ ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığınca “Yüzyıllık Hayaller, Asırlık Projeler” temasıyla başlatılan “Türkiye Yüzyılı” serisinin ilk filmi, savunma sanayiinin mihenk taşlarından Şakir Zümre hakkında hazırlandı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, filme ilişkin paylaşımında, “Türk savunma sanayiinin mihenk taşlarından biri olan Şakir Zümre’nin 100 yıl önce kurduğu hayaller, bugün Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın iradesiyle bir bir hayata geçiyor. Türkiye Yüzyılı vizyonuyla, nice büyük projelere, nice büyük zaferlere” ifadelerini kullandı.

ŞAKİR ZÜMRE'NİN HİKAYESİ ANLATILDI

Bir kız çocuğunun "Yüzyıllık Hayaller" sergisindeki bir fotoğrafta Atatürk’ün yanında duran kişinin kim olduğunu dedesine sormasıyla başlayan filmde, Türk savunma sanayinin önemli isimlerinden Şakir Zümre’nin hikayesi dede tarafından torununa anlatılıyor. Atatürk'ün bundan 100 yıl önce Şakir Zümre’den Türkiye’nin yerli ve milli silah sanayisinin kurulmasına öncelik etmesini istediği belirtilen filmde, Şakir Zümre’nin Atatürk’ün teşvikiyle Türk Sanayii Harbiye ve Madeniye Fabrikasını kurduğu ve burada uçak bombaları, deniz altı bombaları gibi pek çok önemli savunma sanayii üretimine imza attığına işaret ediliyor.

Filmde, Atatürk'ün vefatından sonra İkinci Dünya Savaşı döneminde fabrikanın çeşitli bahanelerle kapatılmaya zorlandığı ve Şakir Zümre’nin fabrikasını soba fabrikasına çevirmek zorunda kaldığına değiniliyor. Filmin ikinci kısmında ise Türkiye’nin bu hayalinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde üretilen milli savunma sistemleriyle gerçek olduğuna dikkat çekiliyor.
Filmde, “Hep birlikte yüz yıllık hayallerimizi gerçeğe dönüştürmeye devam ediyoruz” ifadelerine yer veriliyor.

Yorumlar 70 Yorum Var
  • Atıf 27.10.2022 21:51
    Maşallah rabbim başımızdan ayırmasın
  • ismail. 27.10.2022 12:10
    Duygulandım gerçekten. Hikayeyi biliyordum önceden dinleyip okumuştum lakin ettakkarü ahsen velevkane yüzseksen derlerdi bizim hocalarımız okul döneminde şimdi daha iyi anladım bu yaşımda geçmişini bilmeyen bir milletin evladı olmaktan maalesef utanarak izledim. Ha birileri utanır mı ? Asla çünkü onlar abdülhamitte olduğu gübi yeterki erdoğan gitsinde gerisi ne olursa olsun diyebilecek kadar gözlerini kin bürümüş durumdalar. İşleri güçleri süslü laflarla edebiyat yapmak.
  • Aytunç kurt 27.10.2022 12:05
    Çok güzel ve anlamlı. Tebrikler
  • Burhan 27.10.2022 10:53
    Saymakla bitmeyecek yatırımlar bir tarafa sadece savunma sanayisinde yapılan işler için bile Ak Parti ve Erdoğan desteklenmelidir.
  • Birileri 27.10.2022 10:44
    chp yerinde olsam bir reklam yapar heykel müzesi gezen dede torun yapardım, herkesin vizyonunu sergilemesi lazım bi yerde :D
Daha fazla yorum görüntüle