Koç Savunma tarafından geliştirilen yazılım sayesinde Türkiye’de ilk kez insansız bir deniz aracından atılan sonobuoy ile su altındaki hedef bulundu.

Su altındaki hedefleri bulmaya yönelik Türkiye’de ilk kez yazılım geliştirmeyi başaran Koç Savunma, Mavi Vatan sınırlarının korumasında Türkiye’nin elini güçlendirecek.

Denizaltılarının ve insansız deniz araçlarının suda yaydıkları gürültüler sonuoboy sensörleriyle kolayca yakalanabiliyor.

Bu araçlar harcanabilir olarak deniz ortamına gemiden, uçaktan ya da insansız bir cihazdan atılabiliyor. Daha sonra da ortamı dinlemeye başlıyorlar. Temas almaya başladıktan itibaren bu temaslarını özel sinyal işleme algoritmalarıyla ilgili ortamlara ileterek hedefleri rapor ediyor.

TÜRKİYE İLK KEZ BU KABİLİYETE KAVUŞTU

Yerli bir yazılım ve sonuoboy vasıtasıyla düşman denizaltıyı tespit etmeyi başaran Türkiye, denizlerde ilk kez böyle bir kabiliyete kavuşmuş oldu.

Ucuz maliyetleri nedeniyle ‘harcanabilir ürünler’ olarak kabul edilen bu sistemlerle askeri personelin güvenliği de tehlikeye atılmamış oluyor.

'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek